РФ зробила ще одну стратегічну помилку у війні – Арестович

РФ зробила ще одну стратегічну помилку у війні – Арестович
Тактика і стратегія ворожих командирів – програшні
Генштаб

«Ідіоти. Там ми їх і поховаємо» – прокоментував дії окупантів радник Банкової

Російські війська зробили другу стратегічну помилку у війні проти України тим, що вже тиждень перекидають свої сили на західний берег Дніпра, намагаючись утримати окупований Херсон.
Проблема для загарбників полягає в тому, що все це відбувається через півтора мости, що перебувають під вогневим контролем ЗСУ.  Про це радник голови Офісу президента Олексій Арестович повідомив у розмові з російською журналісткою Юлією Латиніною.

«Вони зробили стратегічну помилку в цій війні нарешті. Ну, першою стратегічною був узагалі початок цієї війни. А другу вони зробили нещодавно, коли вони ухвалили це стратегічне рішення (перекидання військ на західний берег Дніпра – ред.). Якщо вони стають в оборону і намагаються примусити нас до переговорів, то діяти треба зовсім інакше, аніж діють вони. І справа не тільки в Херсоні. Справа в загальній реконфігурації військ, які вони проводять на нашій території. У стратегічному задумі вся справа. Ідіоти. Ну, реально», – розповів Арестович.

Росіяни вже тиждень перекидають свої війська на західний берег Дніпра, намагаючись утримати Херсон – єдиний обласний центр, який їм удалося захопити за час повномасштабного вторгнення.

«Втрата Херсона для російської армії – зрада неконтрольованого масштабу. Тому вони не можуть не перекидати туди війська. Проблема для них у тому, що це здійснюється через півтора мости, що перебувають під вогневим контролем ЗСУ. Як в один бік, так і в інший. Оскільки свіжих сил їм нема звідки взяти, вони ці сили та засоби знімають з інших напрямків. Там ми їх і поховаємо», – пояснив радник.

«Це просто енциклопедія ідіотизму. Я непогано знаю воєнну історію, при чому в деталях, і я пригадати не можу, щоб якась армія таке витворяла – те, що витворяє російська армія в цьому конфлікті. Їм усім належить переконатися в найближчий час, що з такою тактикою і стратегією, з такими командирами і з такими озброєнням та військовою технікою їм з-під Вороніжа не треба було висовуватися, а не те, що намагатися вирішувати стратегічні задачі з захоплення найбільшої європейської країни», – зазначив Арестович.

«Як говорив Наполеон: «Для перемоги потрібні дві речі: удача і дурний противник. Україна має і те, й інше», – резюмував радник голови президентського офісу.

Нагадаємо, російські війська фактично перебувають у блокаді на правому березі Херсонської області і там може повторитися історія, яка сталася на острові Зміїному.

До слова, Збройні сили України 30 червня звільнили окупований острів Зміїний від росіян.

Рашисти визнали втрату контролю над островом, втім, вигадавши для цієї поразки виправдання – мовляв, це був «жест доброї волі» в контексті проблем із вивезенням зерна з України.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розкрив деталі спецоперації зі звільнення острова Зміїний, де вагому роль зіграла експериментальна українська САУ «Богдана».

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов розповів, чим Зміїний був важливий для росіян.

Як відомо, триває 155-та доба повномасштабної війни Росії проти України. Основні зусилля противник зосереджує на встановленні повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утриманні захоплених районів Херсонської та частини Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, створенні сприятливих умов для відновлення наступу на окремих напрямках, а також блокуванні морських комунікацій України у Чорному морі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: