Стало відомо, коли генсек ООН відвідає Україну: названа дата

Стало відомо, коли генсек ООН відвідає Україну: названа дата
Генсек ООН відвідає Україну 28 квітня
фото з відкритих джерел

Гутерреш зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш відвідає Україну 28 квітня. Про це повідомив у Твіттері речник генсека ООН Стефан Дюжаррік.

За його інформацією, Антоніу Гутерреш зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Крім того, зі співробітниками установ ООН в Україні Гутерреш обговорить «розширення гуманітарної допомоги народові України».

Нагадаємо, 20 квітня генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш направив запит до постійних представництв України та Росії при ООН із проханням про зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві та російським диктатором Володимиром Путіним у Москві.

Як повідомив речник генсека ООН Стефан Дюжаррік, Гуттеріш сказав, що в цей час великої небезпеки та наслідків він хотів би обговорити термінові кроки для встановлення миру в Україні, а також перспективи принципу багатосторонності в міжнародних відносинах, заснованого на Статуті ООН та міжнародному праві.

Нагадаємо також, що Росія відкинула пропозицію встановити Великоднє перемир'я.

У Європейському союзі підтримали заклик генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша припинити бойові дії в Україні у Страсний тиждень з 21 по 24 квітня, повідомив Петер Стано, офіційний представник голови дипломатії ЄС Жозепа Борреля.

Україна підтримала пропозицію ООН про перемир'я.

Водночас міністр оборони України Олексій Рєзніков вважає, що Організація Об`єднаних Націй потурає Росії у приховуванні воєнних злочинів на території України. На думку міністра, такі організації, як ООН, має замінити нова та ефективніша система міжнародних інституцій, здатних слугувати інтересам усіх країн, а не лише великих держав. Архітектура цієї нової системи має спиратися на досвід України.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: