Гладковський позивається до НАЗК

Гладковський позивається до НАЗК
Олег Гладковський 21 жовтня вийшов із СІЗО після внесення за нього застави 10,6 млн гривень

Суд взявся за справу

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі за позовом колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського на Національного агентства з питань запобігання корупції, в якому він просить скасувати рішення НАЗК про результати перевірки його декларацій.

Про це інформує пресслужба суду.

«Окружний адміністративний суд міста відкрив провадження в адміністративній справі за позовом Олега Гладковського до Національного агентства з питань запобігання корупції», - ідеться в повідомленні.

У пресслужбі нагадують, що позивач просить суд визнати протиправними та скасувати рішення НАЗК про результати повної перевірки його декларацій за 2015 (виправленої) та 2016 роки. Серед інших вимог позову - скасувати рішення НАЗК, яким було затверджено обґрунтований висновок щодо виявлення ознак правопорушення, пов’язаного із корупцією, та направлено рішення про результати перевірки декларації Гладковського за 2015 рік до Національного антикорупційного бюро України.

Суд ухвалив розглядати справу у письмовому провадженні без повідомлення учасників справи.

Як відомо, у Вищому антикорупційному суді України 28 жовтня 2019 року розпочалося судове засідання за позовом НАБУ з вимогою притягнути колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського до відповідальності за неприбуття на виклик детективів 19 липня.

Як повідомлялось, сім'я внесла заставу за Олега Гладковського у розмірі 10 мільйонів 623 тисячі 130 гривень. Після цього він вийшов із СІЗО.

20 грудня ВАКС дозволив зняти електронний браслет з Гладковського.

Нагадаємо, 19 жовтня Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про взяття під варту на 60 днів Олега Гладковського і водночас визначив, що він може внести заставу в понад 10,5 мільйона гривень.

Натомість генпрокурор вважає, що Гладковський не сховається від слідства навіть після внесення застави.

Як повідомлялося, детективи НАБУ 17 жовтня затримали колишнього першого заступника секретаря РНБО Гладковського. Наступного дня Гладковському оголосили підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Варто зазначити, що справжнє прізвіще Гладковського - Свинарчук, але у 2014 році він його змінив на Гладковський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: