Командувач ООС назвав можливу дату вторгнення Росії в Україну

Командувач ООС назвав можливу дату вторгнення Росії в Україну
Командувач ООС у Донбасі Павлюк назвав 20 лютого «датою вторгнення» Росії
фото з відкритих джерел

Серед різних сценаріїв 20 лютого – потенційна дата початку нового вторгнення РФ

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив, що його сили завдадуть великих втрат будь-яким окупантам. За його словами, українські захисники «сповнені рішучості спустошити будь-яку російську силу, достатньо нерозумну, щоб вторгнутися на їхню батьківщину». Про це він сказав в інтерв’ю виданню The Times.

«У нас близько пів мільйона людей, які пройшли в цій країні війну, в якій вони когось або щось втратили. Пів мільйона, які втратили рідних, домівку чи друзів, і вони готові голими руками роздирати росіян», – заявив генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

За словами командувача, якщо розвідці вдасться передбачити напрямок основного російського удару, то після перших великих втрат вони далі не підуть.

«Путін усвідомлює, що після великих втрат його армія може зупинитися сама», – говорить він.

У розмові з The Times Павлюк сказав, що серед різних сценаріїв 20 лютого – потенційна дата початку нового вторгнення РФ – саме тоді закінчуються зимові Олімпійські ігри в Пекіні, а також завершаться спільні російсько-білоруські навчання на кордоні України. Також, за його словами, Росія розгорнула 54 бойові тактичні групи, у тому числі 36 балістичних ракет середньої дальності «Іскандер».

Раніше з’явилася інформація про рішення Державного Департаменту США розпочати вивезення з України родин американських дипломатів.

МЗС України вважає передчасним рішення США вивозити родини дипломатів. Рішення Держдепу не означає від’їзд усіх співробітників посольства – дипустанова продовжує роботу, а співробітники можуть виїхати, якщо виявлять бажання.

Як стало відомо, США підготували 18 сценаріїв дій на випадок «російського вторгнення» в Україну, заявила заступник американського держсекретаря Вікторія Нуланд.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: