Конституційний суд заблокував призначення переможців місцевих виборів – НАЗК

Конституційний суд заблокував призначення переможців місцевих виборів – НАЗК
Без цієї перевірки жоден керівник державного органу не може бути офіційно призначений - НАЗС

Суд позбавив НАЗК доступу до держреєстрів, необхідних для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади і переможців виборів

Конституційний Суд України позбавив Національне агентство з питань запобігання корупції доступу до держреєстру, що необхідно для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади. Про це йдеться на веб-сайті Національної агенції з питань запобігання корупції.

«Без цієї перевірки жоден керівник державного органу не може бути офіційно призначений. КСУ фактично заблокував реалізацію результатів місцевих виборів, адже для призначення кандидатів на посаду голів обласних та районних рад, потрібно, щоб вони пройшли спецперевірки», – наголосили у НАЗК.

За словами очільника НАЗК Олександра Новікова, Конституційний Суд своїм рішенням не зменшує антикорупційну систему в Україні, а паралізує роботу органів місцевого самоврядування та загального державного апарату.

Нагадаємо, 28 жовтня Конституційний суд оприлюднив рішення про скасування статті про недостовірне декларування.

Також 28 жовтня судді Конституційного суду поскаржились Зеленському на тиск з боку антикорупційних органів. 

Напередодні НАЗК заявило про конфлікт інтересів суддів Конституційного суду, які винесли рішення щодо антикорупційних норм. Агентство виявило ознаки декларування недостовірної інформації у двох суддів Ірини Завгородньої і Сергія Головатого.

27 жовтня Конституційний суд визнав неконституційною статтю 366-1 ККУ, яка передбачає покарання за недостовірне декларування.

Представник президента в КСУ Федір Веніславський заявив, що рішення Конституційного суду проти антикорупційної інфраструктури можуть нести негативні наслідки для європейської інтеграції України.

Згодом в Офісі президента заявили, що Володимир Зеленський обов’язково використає своє право на законодавчу ініціативу, щоб відновити сталу та максимально ефективну роботу системи електронного декларування та невідворотність відповідальності за умисне порушення цих правил. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: