«Переганяла» пенсійні виплати терористам «ДНР». Суд визначив покарання мешканці Єнакієвого

«Переганяла» пенсійні виплати терористам «ДНР». Суд визначив покарання мешканці Єнакієвого
Проросійські найманці, які розв'язали війну на Донбасі, паралельно спустошують українську скарбницю через фейкові документи

Обвинувачена уклала угоду про визнання винуватості і уникла тюрми

Артемівський міськрайонний суд Донецької області визнав винною мешканку окупованого Єнакієве Донецької області за трьома статтями Кримінального кодексу (ч.1 ст. 258 -3 КК України, ч. 2 ст. 332-1 КК України, ч.4 ст.358 КК України) і призначив покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі, яке замінив на рік іспитового терміну.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 19 січня.

За даними досудового розслідування, в середині 2019 року обвинувачена разом з двома іншими особами вступили у змову щодо сприяння мешканцям тимчасово окупованих території, в тому числі учасникам терористичної організації «ДНР» у незаконному отриманні пенсійних виплат. Також до організованої групи був долучений провідний економіст територіального відділення «Ощадбанку» у Бахмуті.

У січні-березні 2020 року через працівника банку злочинці намагалися вивести 100,6 тис. грн за документами учасника політичного блоку терористичної організації «ДНР» - заступника голови «державної адміністрації «ДНР» у Жданівці Донецької області. Однак реалізувати цей план не вдалося, оскільки їх викрили співробітники СБУ.

Крім цього, у кінці 2019 року ці ж особи організували зняття коштів для кулеметника третього мотострілкового відділення 1 армійського корпусу «ДНР». Зокрема, обвинувачена надала у банк незаконно оформлене нотаріальне доручення від імені бойовика. Цього було достатньо, щоб зняти 63 тис. грн і вивезти їх на тимчасово окуповану територію.

Загалом, злочинне угрупування вивело з банківських рахунків кілька десятків тисяч гривень.

Обвинувачена уклала угоду про визнання винуватості, щиро розкаялася, надала викривальні свідчення щодо інших осіб ,причетних до вчинення кримінальних правопорушень.
У рамках угоди прокурор і обвинувачена та її захисники узгодили покарання - позбавлення волі на п’ять років без конфіскації майна, яке замінено на один рік іспитового терміну.

Суд переконався, що укладення угоди про визнання винуватості є добровільним  і затвердив її.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: