Підприємства Мінекономіки відзвітували про мільярдні збитки

Підприємства Мінекономіки відзвітували про мільярдні збитки
Фото: з вдкритих джерел

За підсумками 2020 року середня кількість працевлаштованих осіб на державних підприємствах Мінекономіки склала 23 651 осіб

За 2020 рік підприємства, які належать до сфери управління Міністерства економіки, відзвітували про загальні чисті збитки на суму 5,8 млрд гривень. Про це свідчить зведений звіт про виконання показників фінансового плану державних підприємств за 12 місяців 2020 року, повідомляє Марлін.

У свою чергу, найбільші збитки 2020 року принесли настуні держкомпанії:

«Державна продовольчо-зернова корпорація України» – 5,8 млрд грн, яка є одним з найбільших учасників внутрішнього аграрного ринку та експорту.

«Аграрний фонд» –197 млн грн, який позиціонує себе на ринку як гарант продовольчої безпеки України.

Науково-виробниче об’єднання «Павлоградський хімічний завод» – 156,9 млн грн, який бере участь у виробництві ракетних комплексів «Вільха», «Вільха-М», «Гром» та інших.

Державне підприємство «Конярство України» – 92,3 млн грн, яке розводить коней в комерційних цілях.

За результатами 2019 року державні підприємства Мінекономіки відзвітували про 4,9 млрд грн збитку.

За підсумками 2020 року середня кількість працевлаштованих осіб на державних підприємствах Мінекономіки склала 23 651 осіб. Загальні витрати на оплату праці становили 4,2 млрд грн. Зокрема, середньомісячні витрати на працівників склали 12,7 тис грн, на адміністративно-управлінський персонал – 21,1 тис грн, тоді як на директора підприємства – 52,3 тис грн.

Нагадаємо, за результатами 2020 року Державне космічне агентство України відзвітувало про сумарні чисті збитки підпорядкованих компаній на суму 810,9 млн грн. Раніше повідомлялося про річні збитки підприємств Міноборони, які сягнули 21,7 млн грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: