План Б: як австрійці готуються до можливих блекаутів у країні

План Б: як австрійці готуються до можливих блекаутів у країні
У Відні готуються до проблем з електрикою
www.pravdatutnews.com

Незважаючи на надійне електропостачання, в Австрії хочуть бути готовими до можливого відключення світла

Україна  уже декілька місяців потерпає від відключень світла.  А от у сусідній Австрії є цілий план у разі масового збою електропостачання та блекаутів. У магазинах навіть з'явились  блекаут-бокси на цей випадок. 

Міністр оборони Австрії Клаудія Таннер оцінила ймовірність відключення електроенергії в деяких частинах Європейського Союзу в найближчому майбутньому як «дуже високу». Через дефіцит енергоносіїв і зростання цін на них, уряд Австрії розпочав підготовку до можливого блекауту. 

Це підтверджує Ірина Охременко на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, в Австрії вже місяць як відбувається активна підготовка до можливих відключень електрики. «По поштових адресах мешканців розсилають брошури щодо того, як підготуватися до блекаут в домашніх умовах; меріями проводяться вебінари та офлайн зустрічі на таку саму тематику; у супермаркетах продаються підготовчі «стартові пакети», – написала Ірина Охременко, і опублікувала світлини на підтвердження своїх слів. 

фото австрия.jpg (204 KB)

Існує також план для Відня на випадок масового збою електропостачання. Про це йдеться на офіційному сайті міста.  Тут розглядають три можливі сценарії – збій живлення, дефіцит електроенергії та повне знеструмлення. 

Поліція, пожежна служба, організації цивільного захисту та австрійські солдати так само регулярно проводять спільні навчання, а також пояснюють людям, що робити у разі відключення електроенергії.

На офіційному сайті Австрійської армії викладено покрокову інструкцію для населення «План «Б», який розшифровується як «Блекаут», або «тривалий збій в електропостачанні Європи, коли раптово нічого більше не працює (мобільні телефони, Інтернет, банкомати, платіжні системи, заправки, світлофори, тунелі, залізничний рух, громадський транспорт, ліфти, елеватори, немає газу, тощо). 

На початку грудня 2022 року розроблено концепцію продовольчого забезпечення у разі відключення електроенергії, де складено спільний план регулювання розподілу харчів на випадок відключення електроенергії.  

Цікаво, що згідно статистики відключень електроенергії в Австрії, якість австрійського електропостачання на найвищому рівні: воно надійне на 99,99%.

Нагадаємо, глава австрійського МЗС висловив незгоду з виключенням міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з міністерської зустрічі ОБСЄ. На думку міністра закордонних справ Австрії Александера Шалленберга, Заходу важливо дотримуватись почуття міри у відносинах із Росією, оскільки вона залишиться частиною європейської історії та культури.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: