Протоієрей Георгій Коваленко розказав про вибір, що тепер мають православні в Україні

Протоієрей Георгій Коваленко розказав про вибір, що тепер мають православні в Україні
Протоієрей Георгій Коваленко говорить, що багато українців ходили до храмів Московського патріархату тому, що хотіли бути частиною Вселенського православ’я

Експерт пояснив, чому багато українців досі ходили до церков Московського патріархату

Багато українців до сьогоднішнього дня ходили до церков Московського патріархату не тому, що вони є москвофілами чи українофобами. Так вважає протоірей Георгій Коваленко. В інтерв’ю «Главкому» він  пояснив, що багато українців вважають, що Православна церква в Україні має бути частиною Вселенського православ’я. «До жовтня цього року можливість долучитися до світового православ’я давала саме церква Московського патріархату», - каже Коваленко.

Як зазначає протоієрей, наразі Вселенський патріарх відкрив двері до світового православ’я для всіх православних українців, а Московський патріархат навпаки розпочав процес самоізоляції. Тому зараз у людей, за словами Коваленка, вибір стоїть інакше: ти зі світовим православ’ям чи ти з московським православ’ям?

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно. Також Константинопольський патріархат зняв анафему з глави УПЦ КП Філарета та глави УАПЦ Макарія. Також опубліковано текст рішення синоду Константинопольського патріархату щодо української церкви.

Найближчим часом буде скликаний архієрейський собор для об'єднання трьох церков. 

У Московському патріархаті пояснили, які наслідки матиме рішення синоду РПЦ. Також повідомлялося, за якої умови РПЦ відновить відносини з Константинополем.

В УПЦ КП вважають, що синод РПЦ повторює агресивну політику Кремля щодо України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: