Російські бойовики випустили п’ять мін біля Пісків

Російські бойовики випустили п’ять мін біля Пісків
Бойових втрат серед українських військових немає

Вранці протягом 25 хвилин окупаційні війська випустили 5 мін калібру 82 мм

Російсько-окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню, випустивши п’ять мін по захисниках Пісків.

Про це під час брифінгу повідомили в Міноборони.

«Від початку поточної доби станом на 12.00, збройні формування Російської Федерації один раз порушили режим припинення вогню на Донецькому напрямку. Вранці протягом 25 хвилин окупаційні війська випустили 5 мін калібру 82 мм по позиціях наших захисників у районі населеного пункту Піски», - повідомили під час брифінгу.

За наявною інформацією, бойових втрат серед українських військових у результаті обстрілу противника немає.

Сьогодні 16 березня на Вінниччині провели в останню путь бійця-розвідника, який загинув на Донбасі. Поховали Андрія Ведешина на кладовищі рідного села з усім почестями. У загиблого залишилася мати, брат та донька 8-річна донька.  Нагадаємо, 10 березня бойовики здійснили потужний обстріл українських позицій під Пісками. Двоє військовослужбовців загинули.

Як повідомлялося, минулого тижня Контактна група домовилася про створення спільного органу з ОРДЛО (документи).

Заступник голови адміністрації президента РФ Дмитро Козак, який опікується тепер українським напрямком, анонсував появу нового механізму врегулювання конфлікту на Донбасі. 

Під час брифінгу після екстреного засідання Ради національної безпеки і оборони у керівника Офіса президента Андрія Єрмака запитали, чи насправді під час засідання Тристоронньої контактної групи йшлося про визнання ОРДЛО. Єрмак заявив, що Україна не визнаватиме так звані ОРДЛО. Журналістка почала наполегливо уточнювати, кого пропонують у майбутній дорадчий орган представники ОРДЛО, тоді прессекретарка президента Юлія Мендель спробувала закрити їй рот і порекомендувала Єрмаку закінчувати відповідати на запитання, бо «напевно, нема часу».

Своєю чергою колишній голова Інституту нацпам'яті, нардеп Володимир В'ятрович звернувся до СБУ через скандальний документ, підписаний у Мінську Єрмаком і Кучмою.

Зазначимо, що навіть народні обранці від парламентської фракції «Слуга народу» висловили стурбованість через останні домовленості української сторони в Тристоронній контактній групі про створення Консультаційної ради із бойовиками ОРДЛО.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: