Слідчі Державного бюро розслідувань подали запит щодо документів «Суспільного»

Слідчі Державного бюро розслідувань подали запит щодо документів «Суспільного»
У мовника обіцяють надати папери після ухвали суду, однак поки ситуацію вважають дивною
Фото з відкритих джерел

До НСТУ надійшов запит ДБР щодо надання копій угод про здійснення закупівель товарів, робіт і послуг з 2017 по 2019 роки включно

До НСТУ надійшов запит ДБР щодо надання копій угод про здійснення закупівель товарів, робіт і послуг з 2017 по 2019 роки включно. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Микола Чернотицький.

Він назвав ситуацію дивною, бо мовляв, вказані питання були вже предметом дослідження у кримінальному провадженні, що розслідувалося ДБР роки два тому.

«За три роки Суспільне уклало понад 5000 господарських договорів та додаткових угод (це понад 100 тисяч друкованих аркушів!). Всі – відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі». Скільки людиногодин піде на опрацювання всіх запитуваних документів?

У запиті не вказано, яке відношення до кримінального провадження має НСТУ, і яке значення для справи має затребувана слідчим інформація, тому НСТУ фізично не може задовольнити запит.

Запевняємо, ми прозора компанія і готові надати всі документи слідчим ДБР, щойно буде відповідна ухвала суду.

А поки це все виглядає дуже дивно», – зауважив голова правління НСТУ.

Нагадаємо, наглядова рада Суспільного мовника 27 квітня обрала Миколу Чернотицького новим головою правління.

В інтерв’ю «Главкому» він розповів, чим «Суспільне» за його керівництва відрізнятиметься від компанії, яку очолював попередній керівник Зураб Аласанія.

Також Чернотицький назвав свою зарплату. За його словами, посадовий оклад кореспондента у регіональних філіях «Суспільного» сьогодні складає 8900 грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: