Як діятимуть США, якщо Росія нападе на Україну. Associated Press оприлюднило сценарій

Як діятимуть США, якщо Росія нападе на Україну. Associated Press оприлюднило сценарій

Експерти вказують, що Сполучені Штати не мають договірних зобов'язань перед Україною

фото: depositphotos

ЗМІ зазначає, що війна з Росією може бути величезною авантюрою для США з огляду на ризик обміну ядерними ударами

Адміністрація США навряд чи відправить війська в Україну в разі вторгнення РФ, адже Вашингтон не має договірних зобов'язань перед Києвом. Про це в четвер, 20 січня, пише агентство Associated Press.

Зазначається, що якщо США підуть війною проти Росії в Україні, це «може вв'язати сили і ресурси США на довгі роки і призвести до тяжких людських жертв», тоді як адміністрація Байдена «намагається зосередитися на Китаї як на головній загрозі безпеці».

«Причина, з якої США відмовляться безпосередньо вступити в російсько-українську війну, є простою: Сполучені Штати не мають договірних зобов'язань перед Україною, і війна з Росією може бути величезною авантюрою з огляду на імовірну дестабілізацію ситуації в регіоні й ескалацію аж до надвеликого ризику обміну ядерними ударами», – йдеться в матеріалі.

Водночас агентство відзначає, що бездіяльність засвідчує, що є ризик того, що можна означити як «згода з майбутніми діями Росії проти інших країн Східної Європи, таких як Прибалтійські держави - Естонія, Латвія та Литва».

Втім, ЗМІ вважає, поки що не можна цілком зрозуміти, як США зможуть допомагати Україні, якщо Росія все ж таки вторгнеться на українську територію.

Варто вказати, що будь-який перетин українського кордону військами РФ буде розцінений США як вторгнення.

До слова, президент США Джо Байден озвучив два бажання Путіна щодо України. Також Байден розповів, чи візьмуть Україну в НАТО. Ще американський президент нагадав, що для вступу країни до НАТО потрібна підтримка всіх членів Альянсу.

На пресконференції Байден відповів на питання, чи хоче Путін повномасштабної війни. Нагадаємо, США воліли б вирішити ситуацію навколо України мирним шляхом.

Раніше стало відомо, що НАТО не піде на компроміси з Росією, заявив Столтенберг. Незабаром НАТО надішле Росії письмові пропозиції щодо «гарантій безпеки».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: