«Без паніки!» Зеленський записав термінове звернення до українців

«Без паніки!» Зеленський записав термінове звернення до українців
Володимир Зеленський записав відеозвернення
скріншот з відео

Президент закликає українців не вірити чуткам

Президент Володимир Зеленський записав звернення до українців з приводу можливого наступу російських військ. Його він оприлюднив у соцмережах.

«Без паніки. З вірою в Україну та мир!» – йдеться у підписі до відео.

У самому зверненні Зеленський закликав охолодити емоції, не розганяти паніку та не читати фейки.

«… Зараз всі новини та інформаційний простір сповнені повідомленнями про війну з Росією, про те, що вторгнення може початися просто завтра, будь-якої миті, і це вже точно, і воно відрізняється від того «точно», яке було місяць тому, і «точно» минулого року. А ще «точно» те, що ми, нібито, не готові. Але, начебто, нас не залишать самих. Всі у світі нас підтримують, але всі в Україні будуть мобілізовані. Хоча все це ще не точно. Всю цю риторику в офіційних політичних заяв, новинах, ЗМІ, чутках біля під’їзду об’єднує одне логічне питання: А в чому, власне, новина? Хіба це не є реальністю вже вісім років? Хіба вторгнення розпочалося не в 2014 році? Хіба загроза війни з’явилася тільки зараз? Ці ризики існують вже не один день. І вони не стали більшими. Більшим став ажіотаж навколо них. І зараз активно нападають не на нашу землю, а на ваші нерви, щоби у вас було постійне відчуття тривоги», – звернувся президент до українців.

«Зараз єдиний привід для паніки – якщо після восьми років війни ми будемо досі піддаватися паніці, знімати з рахунків гроші, знімати все з полиць, скидати знайомим та друзям фейки та страшилки. Всім нашим громадянам, особливо – похилого віку, потрібно це зрозуміти – потрібно видихнути, заспокоїтися, не бігти по гречку й сірники. Всім ЗМІ бути саме засобами масової інформації, а не засобами масової істерії. в гонитві за хайпом не допомагати ворогу. Повідомляти щодня про те, що війна буде завтра – це точно її не зупинить», – переконаний глава держави.

Також Зеленський порадив усім партнерам України бути дієвими не лише на словах.

«Важлива не лише інформація про те, що може зробити Росія, а й про те, що в цьому випадку буде робити світ, без абстрактних «їм це не минеться», а називаючи конкретні санкції, заходи, на які готовий весь світ», – наголошує президент.

Напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба по завершенню перемовин із очільницею МЗС Канади Мелані Жолі заявив, що ситуація зі стримуванням агресії Російської Федерації проти України залишається під контролем, тому не потрібно піддаватися паніці.

19 січня державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту у Київ заявив, що протягом останніх років Сполучені Штати Америки надали Україні більше військової допомоги, ніж будь-яким іншим країнам світу. При цьому у разі російської агресії США збільшать обсяг такої допомоги.

Тим часом до Білорусі прибули російські військові з технікою. Напередодні стало відомо, що Росія перекидає до Білорусі винищувачі Су-35. У міністерстві оборони Росії заявили, що російські війська перекидаються для спільних навчань «Союзная решимость-2022» (союзна рішучість – ред.) з білорусами. На територію країни з Росії буде перебазовано також 12 винищувачів Су-35, два дивізіони систем ППО С-400 та дивізіон зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцирь-С».

Крім того Держдеп попереджає: Росія може напасти на Україну з території Білорусі. Держдеп нагадав, що в лютому Білорусь може змінити свою конституцію. Ці зміни, зокрема, фактично дозволять Росії розміщувати постійні гарнізонні сили на білоруській території, що стало б викликом європейській безпеці.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: