Суд розгляне прорив Саакашвілі через кордон 18 вересня

Суд розгляне прорив Саакашвілі через кордон 18 вересня
Михайло Саакашвілі

Справу розглядатимуть у Мостиському райсуді

Суд має розглянути справу щодо порушення перетину кордону екс-головою Одеської ОДА Михайлом Саакашвілі 18 вересня.

Про це журналістам розповів керівник прес-служби Західного регіонального управління ДПСУ Володимир Шеремет, повідомляє Еспресо.TV.

Він зазначив, що Саакашвілі ознайомили з адміністративним протоколом, хоча його запрошували до відділу прикордонної служби Шегині для ознайомлення з ним, втім останній відмовився. 

Говорячи про цю процедуру, Шеремет зазначив, що згодом цей протокол мають передати до Мостиського райсуду, де призначено розгляд цього питання на 18 вересня на 15:00.  

Зазначимо, сьогодні близько 11-тої години ранку в присутності Саакашвілі правоохоронці склали адміністративний протокол про порушення перетину кордону. Однак Саакашвілі відмовився підписувати протокол прикордонників.

Раніше у холі львівського готелю «Леополіс», де після недільного прориву польсько-українського кордону поселився Саакашвілі, відбулись перемовини між ним, його адвокатами та прикордонниками КПП «Шегині – Медика».

Нагадаємо, екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі перейшов польсько-український кордон у неділю ввечері. Кордон прикордонників прорвали прихильники Саакашвілі, які буквально внесли його на український бік кордону. 

Генпрокурор пообіцяв притягнути до відповідальності організаторів прориву кордону в «Шегинях» та заявив, що прихильники Саакашвілі знищують державу. Поліція вже відкрила кримінальне провадження.

Саакашвілі натомість заявляє, що він і його прихильники не порушували закон на пункті пропуску «Шегині».

Відомо, що Саакашвілі й депутати не проходили прикордонний контроль. Політика вже внесли в «чистилище» «Миротворця».

Держприкордонслужба готує матеріали для прокуратури по трьох епізодах прориву.

У МВС запевняють, що під час інциденту з проривом кордону прихильниками Михайла Саакашвілі тілесні ушкодження отримали 11 бійців Національної поліції та п’ять працівників Держприкордонслужби.

Раніше Саакашвілі планував перетнути кордон з Україною у КПП «Краковець», згодом змінив плани й намагався прибути на «Інтерсіті» з Перемишля до Києва, однак рух його потяга заблокувала «Укрзалізниця».

Після невдалої спроби приїхати до України потягом, Саакашвілі заявив, що повертається до «першого плану» та в'їзду через «Краковець», а згодом заявив, що їде у ПП «Шегині».

Раніше Саакашвілі заявив журналістам, що не має плану дій на випадок, якщо його не впустять в Україну.

Як відомо, Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

У Генпрокуратурі України повідомили, що отримали копію запиту грузинських компетентних органів на видачу Михайла Саакашвілі Грузії.

Саакашвілі припускав, що після його повернення в Україну його спробують викрасти й видати грузинській владі. 

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Читайте також статті: 

Посол Ігор Долгов: Повірте, екстрадиція Саакашвілі під час візиту президента у Грузію не обговорювалась

The NewYorker: Саакашвілі заплатив мільйон Трампу заради використання його імені?

«МіхоМайдан». Як «розстрілюватимуть» Тимошенко і Садового

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: