У «Голосі» натякнули, що розкол у фракції відбувся через Притулу

У «Голосі» натякнули, що розкол у фракції відбувся через Притулу
За словами Осадчука, у Притули є певна проблема в критичному осмисленні своїх можливостей
Фото: goloszmin.org

«Із літа 2019 року по осінь 2020-го Притула пропустив 70–80% засідань політради», – Осадчук

На розкол фракції «Голосу» зокрема вплинули політичні амбіції колишнього члена партії Сергія Притули. У нього є певна проблема в критичному осмисленні своїх можливостей у політиці й реальних завдань. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів нардеп Андрій Осадчук.

«Думаю, що якби його амбіції захопити лідерство в партії, фракція могла б домовитися раніше і вийти із цієї ситуації спокійніше. Але це тільки гіпотеза», – розповів Осадчук.

За його словами, Притула пішов і певною мірою зрадив людей, які на нього розраховували. «Але він зробив те, що зробив. Думаю, для «Голосу» це добре, і ми йому насправді вдячні за те, що він вирішив не продовжувати бійку. Зараз наші колеги мають просто прагматично подивитися на всю цю шахівницю і для себе зрозуміти, чого вони хочуть. Ми точно не вороги й точно всі на одній стороні барикади війни за незалежність України», – додав Осадчук.

Він зазначив, що у Притули є певна проблема в критичному осмисленні своїх можливостей у політиці й реальних завдань: «Притому, що він мав би зрозуміти, з одного боку, що управління партією – це складна історія, а з другого – його пізнаваність дуже відрізняється від пізнаваності Вакарчука, у них дуже різні аудиторії».

Осадчук розповів, що Притула був у політраді з моменту перемоги на парламентських виборах. За перший рік – з літа 2019 по осінь 2020 – він пропустив, думаю, 70–80% засідань політради.

«Потім, коли він вирішив йти на вибори мера Києва, я та інші люди його особисто просили іти одночасно й у Київраду, якщо він уже хотів кар’єру політика. Той же Кличко, хороший він чи поганий, але здобув таким чином досвід системної роботи в новій професії, набував політичної капіталізації. І це була величезна політична помилка Сергія, що він відмовився йти депутатом у Київраду, бо тоді вирішив, що для нього це несерйозно. Якби він був головою фракції «Голос» у Київраді, його б позиції в партії були абсолютно іншими. Але цього не відбулося і він вирішив, що хоче просто одразу бути головою партії. У якийсь момент він зрозумів, що за правилами виграти не може, бо партія як інституція сильніша, і просто пішов», – проінформував Осадчук.

Додамо, що в понеділок, 7 червня 2021 року, Сергій Притула вийшов із партії «Голос».

Нагадаємо, раніше Притула анонсував, що партія «Голос» може розсипатися до кінця року.

Раніше Притула розкритикував заяву лідерки політсили Кіри Рудик про те, що експрезидент і глава «Європейської солідарності» Петро Порошенко є для неї «більшим ворогом», ніж чинний президент Володимир Зеленський.

Нещодавно 10 з 20 народних депутатів парламентської фракції «Голос» виступили із заявою, у якій розкритикували дії очільників політсили за «відхід від демократичних та антиолігархічних принципів» та запропонували зміну керівництва.

Як відомо, у фракції парламенту «Голос» зараз затяжна криза. Почались проблеми у партії з моменту відходу від політичних справ її фронтмена Святослава Вакарчука та призначення головою партії мільйонерки-стартаперки Кіри Рудик. ЇЇ зокрема розкритикували за переговори зі «Слугою народу».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: