У «Нафтогазі» пояснили, з чого складається ціна газу для населення

У «Нафтогазі» пояснили, з чого складається ціна газу для населення

Станом на березень 2018 року ціна на газ для населення за тисячу кубометрів становить 6,958 тисяч гривень

Вартість газу від загальної ціни блакитного палива для населення становить 71%, йдеться у повідомленні «Нафтогазу України» у Facebook.

Зокрема, згідно з даними компанії, станом на березень 2018 року ціна на газ для населення за тисячу кубометрів становить 6,958 тисяч гривень. Із цієї суми вартість ресурсу становить 4,942 тисячі (71% від загальної ціни). Ще 1,160 тисяч гривень (16,7%) — це податок на додану вартість.

28870644_1676650789081366_6275843445986689024_n_01

Крім того, в ціну газу також входять витрати на його транспортування розподільними мережами (7,4%) та магістральними газопроводами (3,1%), а також націнка постачальника зі спеціальними обов’язками (1,8%).

Нагадаємо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги «Нафтогазу» за позовом до «Газпрому». «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку «Газпромом» узгоджених обсягів газу для транзиту.

Також «Газпром» повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу». За заборгованість будуть нараховуватися відсотки - 526 тис. доларів в день, починаючи з 1 березня.

Російська енергетична компанія «Газпром» заявила, що не згодна з рішенням Стокгольмського арбітражу  Російська сторона також заявила про неможливість відновити постачання газу Україні через відсутність додаткових угод.

2 березня «Газпром» заявив, що готовий розірвати газові контракти з Україною.

Головний комерційний директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко повідомив, що НАК «Нафтогаз України» може піти ще на один судовий розгляд з російським «Газпромом» у Стокгольмському арбітражі - щодо заниженої транзитної ставки.

Крім того, «Нафтогаз» нарахував «Газпрому» $2,5 мільйона пені. Тоді як «Газпром» назвав «Нафтогаз» здирником.

У понеділок, 5 березня, «Нафтогаз» отримав від «Газпрому» повідомлення про розірвання контракту.

Після цього «Нафтогаз» заявив про закриття свого офісу в Росії.

6 березня стало відомо, що російська компанія «Газпром» подає апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу у справі про постачання газу

Читайте також: 

Стокгольмнаш. Усі наслідки перемоги України у Міжнародному арбітражі

Стокгольмська трагедія Гройсмана

Третя газова війна. Чому зірвався бліцкриг Москви

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: