У США затримали російського шпигуна

У США затримали російського шпигуна

Російським шпигуном може бути громадянин Мексики

Міністерство юстиції Сполучених Штатів Америки вчора, 18 лютого, заявило про арешт ймовірного російського шпигуна. Про це повідомляє DW.

За даними відомства, неназваний російський чиновник у 2019 році завербував громадянина Мексики та резидента Сінгапура Ектора Алехандро Кабрера Фуентеса та доручив йому знайти автомобіль, який належить «джерелу в уряді США».

Під час проходження контролю в аеропорту Маямі правоохоронці виявили на телефоні дружини Фуентеса фотографії вищезгаданого автомобіля, які знаходилися у теці з видаленими файлами. Фуентес зізнався, що зробив фото за вказівкою російського чиновника.

Крім того, як встановили правоохоронці, Фуентес повинен був орендувати нерухомість в районі Маямі на чуже ім'я, також він декілька разів бував в Росії, де отримував вказівки від представників влади.

До слова, главу контррозвідки Бельгії запідозрили в шпигунстві на Росію. «Глава військової контррозвідки Клемент Ванденборре, який 40 років пропрацював у розвідувальній службі … підозрюється у знищенні конфіденційних документів. Поки йде розслідування, Ванденборре відсторонений від посади і залишається вдома. Його офіс опечатаний з кінця січня», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у січні генпрокуратура Болгарії виявила двох росіян із дипломатичним імунітетом, які займалися шпигунством в країні на користь Москви.

Крім того Ірландія заговорила про активність російських шпигунів. Метою росіян є визначення точного місця розташування оптико-волоконних кабелів, що лежать на дні океану і з'єднуючих Європу з Америкою. Саме Ірландія є точкою, звідки виходять кабелі зв'язку, що забезпечує інтернет-трафік між континентами.

Також нагадаємо, що СБУ затримала антиукраїнського інтернет-агітатора на Дніпропетровщині. Вказівки пропагандист отримував через електронне листування від «куратора», який представлявся співробітником «Міністерства держбезпеки» самопроголошеної «Донецької народної республіки».

Крім того у лютому в Німеччині заарештували комерсанта, який постачав росіянам військове обладнання

 Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: