В окупованому Криму у день незаконних виборів жителі «голосують» за Україну

В окупованому Криму у день незаконних виборів жителі «голосують» за Україну

На окупованому півострові сьогодні проходять вибори президента Росії

В окупованому Сімферополі, сьогодні, 18 березня, мешканці Сімферополя своєрідним чином виявили свої думки щодо виборів, які нині відбуваються. Про це пише керівник кримськотатарського каналу ATR Ленур Іслямов.

На парканах біля об’їзної дороги Сімферополя зявилися надписи: «Слава Україні! Путін – вбивця» та інші.

Нагадаємо, Україна направила генсеку ООН, голови Радбезу і всім делегаціям країн-членів офіційні листи, в яких йдеться, що проведення РФ президентських виборів в окупованому Криму порушує Статут ООН.

Також лист містить заяву МЗС України щодо вирішення окупаційної адміністрації півострова провести незаконне голосування у Криму.

Послання адресоване генеральному секретарю ООН Антоніу Гутерришу, а також голові Ради Безпеки, постійного представника Нідерландів при ООН Карелу ван Остерому.

Зазначимо, що Путін віддав свій голос на виборах у Москві, хоча раніше анонсувалось голосування в окупованому Криму.

Нагадаємо, у ніч на 18 березня за київським часом у Росії розпочалися вибори президента. Завершиться голосування о 20-й годині 19 березня в найзахіднішій у Росії Калінінградській області, де місцевий час збігається з київським.

Як очікують, по тому почнуть з’являтися попередні результати, хоча ще триватиме голосування на закордонних дільницях у країнах світу на Захід від Росії.

Нагадаємо, на окупованому Росією півострові кримських татар, які працюють в бюджетній сфері, агітують брати участь в роботі виборчих комісій на майбутніх виборах президента Росії 18 березня.

Раніше росЗМІ повідомляли, що на президентських виборах в РФ Путін може проголосувати в окупованому Севастополі.

Україна направила генсеку ООН, голови Радбезу і всім делегаціям країн-членів офіційні листи, в яких йдеться, що проведення РФ президентських виборів в окупованому Криму порушує Статут ООН

Президент РФ Володимир Путін проголосував на виборах. Як і на виборах в 2000, 2004, 2008, і 2012 роках, він віддав свій голос в будівлі Російської академії наук на Ленінському проспекті у Москві

Додамо, що у Росії голосувати на виборах президента змушують навіть породілль

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: