Зірки театру імені Франка зворушливо виконали «Молитву за Україну» (відео)

Зірки театру імені Франка зворушливо виконали «Молитву за Україну» (відео)
Наталія Сумська виконала відомий твір із словами «Боже великий, єдиний, нам Україну храни»
Скріншот з відео

Духовний славень України виконали Наталія Сумська, Олексій Богданович, Євген Нищук та хор театру

Актори Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка зворушливо заспівали «Молитву за Україну» на музику Миколи Лисенка. Твір, відомий як духовний славень України, виконали Наталія Сумська, Олексій Богданович, Євген Нищук та хор театру.

«Молитва за Україну» – урочистий музичний твір, відомий також під назвою «Боже великий, єдиний, нам Україну храни» або як духовний гімн України, музика Миколи Лисенка, слова Олександра Кониського. Написана в 1885 році. Відомі аранжування Віктора Матюка, Кирила Стеценка та Олександра Кошиця.

У деяких громадах православних та католицьких церков України існує традиція співати «Молитву за Україну» після відправи, зазвичай зі словами «Світлом Христової правди» замість рядка «Світлом науки і знання».

Нагадаємо, 22 серпня Варфоломій та Епіфаній провели спільну літургію у Києві.

21 серпня у столичному Михайлівському Золотоверхому соборі відбулася подячна молитва з нагоди візиту до України Вселенського патріарха Варфоломія.

Вселенський патріарх Варфоломій, який перебуває в Україні з візитом, подарував митрополиту Київському і всієї України Епіфанію лампаду із зображенням архістратига Михаїла.

П’ятий президент, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко взяв участь у богослужінні у церкві Святого Андрія Первозваного, яке очолив Вселенський патріарх Варфоломій.

Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій прибув до Києва увечері 20 серпня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: