Джерело: Аваков подав у відставку

Джерело: Аваков подав у відставку
Рада може розглянути питання про відставку Арсена Авакова вже цього тижня
Фото: kmu.gov.ua

Глава МВС поки ситуацію не коментує

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков написав заяву про відставку. Про це «Главкому» повідомило поінформоване джерело.

Раніше планувалося, що відбудеться «рокіровка» – Аваков стане секретарем РНБО, а діючий секретар очолить міністерство. Наразі в оточенні Авакова цей сценарій відкидають.

Як додає «Унн», Верховна Рада розгляне в четвер, 15 липня, відставку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

«У четвер Рада розгляне відставку міністра МВС Арсена Авакова», – повідомляє видання з посиланням на власні джерела.

Сам Аваков ситуацію не коментує. Сьогодні він перебуває в Рівненській області, де відбулися масштабні навчання МВС.

Сьогодні ЗМІ також повідомили, що у вівторок ввечері, 13 липня, може відбутися закрите засідання фракції «Слуга народу», присвячене обговоренню кадрових питань.

«Методом виключення депутати приходять до думки, що кадровим питанням, що вимагає закритого засідання фракції, може бути відставка глави МВС Авакова», – сказав співрозмовник видання.

Раніше ЗМІ писали, що восени уряд Дениса Шмигаля можуть відправити у відставку, щоб заодно звільнити міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який обіймає цю посаду ще з 2014 року і пережив уже дві відставки уряду лише за Зеленського.

Зазначимо, у травні ексгенпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що «уже йде дискусія, хто замінить Авакова». Головною причиною того, що міністра досі не звільнили, він назвав відсутність голосів у парламенті під голосування за відставку Авакова. На питання, чи називаються вже конкретні імена на заміну міністру, ексгенпрокурор відповів ствердно.

Хоча ще навесні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запевняв, що немає підстав для відставки глави МВС Арсена Авакова.

Раніше Аваков заявив, що сидить на «розжареній сковорідці», але у прем'єри не збирається. Глава МВС також розповів, через що він «лютує».

Як відомо, рік тому Комітет з питань правоохоронної діяльності передав на розгляд до Верховної Ради постанову про відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: