Дитячі поліклініки міста отримали більше 4 тис. доз бельгійської вакцини

Дитячі поліклініки міста отримали більше 4 тис. доз бельгійської вакцини

Одеські дитячі медичні заклади отримали бельгійську вакцину від кору, паротиту та краснухи

В Одесу надійшли 4450 доз вакцини КПК «Пріорікс» виробництва Бельгії для профілактики кору, паротиту та краснухи. Вакцина, закуплена за кошти державного бюджету, розподілена по дитячих міських поліклініках Одеси. 

Про це інформує прес-служба Одеської міськради, повідомляє «Главком».

Відповідно до Національного календаря щеплень в Україні планова вакцинація від кору проводиться двічі - у 12 місяців і в 6 років. 

Станом на 7 березня в міській клінічній інфекційній лікарні перебувало 30 хворих на кір з Одеси і Одеської області, з них 8 дітей. За попередню добу госпіталізовано 9 пацієнтів з кором. 

Захворюваність на кір в Одесі протягом останніх декількох тижнів демонструє тенденцію до стабілізації і зниження. Так, за останній тиждень кількість хворих на кір знизилася в 1,6 рази

Вакцинація є ефективним і безпечним засобом захисту від керованих інфекцій, до числа яких входить кір. З усіх пацієнтів, хворих на кір в Одесі цього року, 96,6% не були щеплені від кору. 

Для формування колективного імунітету необхідне охоплення щепленнями на рівні 95% і більше. Це дозволяє запобігти спалаху інфекційних захворювань, аж до їх повної елімінації в майбутньому. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: