Одеська міськрада остаточно вирішила долю пам’ятника Катерині ІІ

Одеська міськрада остаточно вирішила долю пам’ятника Катерині ІІ
Пам'ятник Катерині ІІ буде демонтовано та перенесено
фото з відкритих джерел

Депутати також вирішили перенести пам’ятник Олександру Суворову

Міськрада Одеси проголосувала за демонтаж та перенесення двох пам'ятників – засновникам Одеси (на чолі з імператрицею Катериною ІІ) та полководцю Олександру Суворову. Про це повідомляє пресслужба Одеської міськради.

«На XVI сесії Одеської міської ради депутатами підтримано рішення про демонтаж та перенесення пам’ятника «Засновникам Одеси»...Депутати вірішили демонтувати та перенести пам’ятник Олександру Суворову», – йдеться в повідомленні.

Знесення та перенесення пам'ятника Засновникам підтримали 43 депутати (97,7%) присутніх.

Одеська міськрада остаточно вирішила долю пам’ятника Катерині ІІ фото 1

Знесення та перенесення пам'ятника Суворову – 93,2% (41 депутат) з числа присутніх.

Одеська міськрада остаточно вирішила долю пам’ятника Катерині ІІ фото 2

Нагадаємо, раніше Одеська міськрада повідомила про завершення голосування, на якому більшість містян підтримали демонтаж пам’ятника російські імператриці Катерині ІІ. Міський голова Одеси Геннадій Труханов, який раніше виступав проти знесення пам'ятника, заявив, що проголосує на сесії міськради за демонтаж пам’ятника.

6 листопада пам’ятник російській імператриці Катерині ІІ в Одесі місцева влада обнесла парканом. Саму скульптуру загорнули в чорний пакет

До слова, раніше мер Одеси Геннадій Труханов запропонував одеситам створити парковий комплекс «Імперського та Радянського минулого», замість того, щоб зносити пам'ятник Катерині ІІ та Суворову. Згодом Труханов заявив, що він проти «варварського» знесення пам’ятника російській імператриці Катерині ІІ. Мер розповів про початок громадських слухань щодо подальшої долі пам'ятника та наголосив, що процедуру ухвалення рішення необхідно проходити «цивілізовано».

Читайте також: Одеські депутати обирають «русский мир», або Як цариця Катерина стала «великою»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: