На Київщині жили динозаври: дослідники відкопали їхні рештки

На Київщині жили динозаври: дослідники відкопали їхні рештки
Фото: 2plus2.ua

Крім кісток, науковець знайшов ще і частину зуба динозавра

У Малинському кар'єрі Київської області розкопали рештки динозаврів, яким вже близько 40 мільйонів років. Кістки динозаврів знайшов Вадим Перегуда, дослідник і науковець Київського літературно-меморіального музею Максима Рильського, повідомляє «2+2».

Останки динозаврів дослідник знайшов на глибині 30 метрів. Крім кісток, дослідник відкопав ще і частину зуба динозавра. Не виключено, що зубу стільки ж років, скільки і кісткам.

Вадим Перегуда у коментарі для телеканалу повідомив, що поки це єдина знахідка, яка підтверджує, що на території України реально знайти останки динозаврів.

«Кістки знайдені на глибині тридцяти метрів у Малинському кар’єрі, на Київщині. Також там же було знайдено вершину зуба, можливо, динозавра такого ж самого віку, як і кістки. Це – єдина знахідка, на сьогоднішній час, яка підтверджує, що, можливо, на території України можна знайти рештки динозаврів», – розповів науковець.

Нагадаємо, на території Національного заповідника «Софія Київська» почалися унікальні розкопки. Археологи виявили древні підземелля, які збереглися до наших часів у чудовому стані.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: