ЄС відкрив публічні консультації щодо нових кліматичних цілей на 2030 рік

ЄС відкрив публічні консультації щодо нових кліматичних цілей на 2030 рік
Консультації спрямовані на збір думок про бажаний рівень амбіцій в області кліматичної та енергетичної політики

Консультації триватимуть до 23 червня

Європейська комісія оголосила про початок 12-тижневого періоду консультацій з громадськістю щодо питання нових кліматичних цілей на 2030 рік.

Громадяни та підприємства ЄС, неурядові організації, науковці та уряди мають до 23 червня висловити свою думку про план Європейського Союзу зі зміни його нинішнього цільового показника скорочення викидів парникових газів. Чинна мета: зниження на 40% до 2030 року від рівня 1990 року. Пропонована мета: зниження на 50-55%.

«Консультації спрямовані на збір думок про бажаний рівень амбіцій в області кліматичної та енергетичної політики, необхідні дії в різних секторах і розробку конкретної політики для збільшення кліматичних амбіцій до 2030 року», - зазначає Європейська комісія.

Також консультаціі націлені на збір додаткової інформації, в тому числі дорожніх карт, доповідей та досліджень, що стосуються більш глибокого скорочення викидів парникових газів.

Європейська комісія оприлюднить свій план щодо підвищення кліматичної мети ЄС на 2030 рік у вересні в рамках «Зеленої угоди» (European Green Deal).

«Перегляд поточної мети на 2030 рік у бік підвищення ставить нас на більш послідовний шлях до досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року», - стверджує Комісія.

Раніше повідомлялося, що автовиробник Mazda планує перейти на біопаливо з водоростей і завдяки цьому різко скоротити викиди CO2.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: