Не як звичайних громадян. Нардепів почали щеплювати американською вакциною

Не як звичайних громадян. Нардепів почали щеплювати американською вакциною
Нардеп від «Слуги народу» Роман Грищук вже отримав щеплення
Фото з Facebook депутата

Депутатів Верховної Ради вакцинують від коронавірусу препаратом від Pfizer

Депутатів Верховної Ради почали вакцинувати від коронавірусу. Щеплення нардепам роблять протягом чотирьох днів – з 15 по 18 червня. Для вакцинації народних обранців використовують американську вакцину Pfizer.

Про початок вакцинації стало відомо з повідомлення нардепа від «Слуги народу» Романа Грищука у Facebook.

Він, зокрема, написав, що «дочекався своєї черги і отримав першу дозу вакцини від Covid-19». При цьому Грищук не уточнив, якою саме вакциною отримав щеплення.

Водночас у мережі вже з’явився офіційний документ управління апарату Верховної Ради. У ньому сказано, що вакцинація нардепів, які виявили бажання отримати щеплення від коронавірусу, буде проходити з 15 по 18 червня з використанням вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech.

432_04

Раніше стало відомо, що столичних чиновників щеплюватимуть мобільні бригади вакциною Pfizer. Нагадаємо, що 9 червня в Україну прибула нова партія препарату Pfizer-BioNTech. Йдеться про 66 690 доз вакцини Comirnaty.

Вакцина Comirnaty – це мРНК-вакцина проти Covid-19, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Ефективність вакцини становить 95%. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози з інтервалом у 21-28 днів.

Як відомо, звичайні громадяни України здебільшого зараз можуть отримати тільки китайську вакцину Coronavac.

До слова, у суботу на Київщині запрацюють центри масової вакцинації: адреси, графік роботи.

Важливо знати, що в ЄС дозволили вільне пересування для вакцинованих громадян. Також оприлюднено список умов для подорожей українців до інших країн.

На масову вакцинацію від Covid-19 можна записатися через медичний портал для пацієнтів Helsi.me і не витрачати час у живій черзі. Попередній запис наразі доступний для центру вакцинації в Міжнародному виставковому центрі в Києві

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: