Легенда «Динамо» Леонід Буряк допоміг у лікуванні культовому футболістові «Карпат»

Легенда «Динамо» Леонід Буряк допоміг у лікуванні культовому футболістові «Карпат»
Леонід Буряк пам'ятає про тих, з ким грав пліч-о-пліч
Фото з архіву

Ростислав Поточняк переніс складну операцію

Колишній гравець і тренер команди київського «Динамо» Леонід Буряк допоміг матеріально своєму колезі зі львівських «Карпат» Ростиславу Поточняку, котрий нещодавно переніс операцію, але потребував на лікування чималих коштів. На заклик допомогти панові Поточняку відгукнулися чимало людей зі Львова і Харкова, де він залишив своєю грою помітний слід. Проте небайдужими виявилися й представники інших українських міст. Зокрема – Леонід Буряк.

«72-річний Ростислав Поточняк вже виписався додому з лікарні, де йому довелося пережити дуже складну операцію декількох переломів в області кульшового суглобу, - пише прес-аташе «Карпат» Юрій Назаркевич. - Серед футбольних добродіїв, які надали допомогу Поточняку, був і легендарний ветеран київського «Динамо», відомий український фахівець футболу Леонід Буряк. Сталося це так. Мені якось зателефонував мій давній колега по роботі з «Динамо», відомий журналіст Олексій Семененко, який і повідомив, що Буряк готовий надати фінансову на лікування. Згодом сам Леонід Йосипович повідомив, що знайомий з Поточняком ще з початку 70-х років минулого століття, коли разом виступали за молодіжну збірну СССР. За словами Буряка, Поточняк був одним з найкращих центральних оборонців у совєцькому футболі і в наш час безумовно був би топовим гравцем в футболі українському. Ось так, через декілька десятиліть, спрацювало футбольне доброчинне братерство гідне наслідуванню.

Зараз Поточняк почувається більш-менш нормально і проходить вдома післяопераційні та реабілітаційні курси вправ, які за словами Буряка не менш важливі та відповідальні, як і сама операція.

Ростислав Поточняк попросив ще раз подякувати усім за вчасно надану допомогу, підтримку та побажав усім міцного здоров’я».

Ростислав Поточняк виступав за львівські «Карпати» з 1966-го по 1977 роки і виграв з командою Кубок СССР-1969. У 1978-1983 роках оборонець грав за харківський «Металіст», з яким пройшов шлях з другої у вищу лігу чемпіонаті СССР.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: