У Вінниці від кору померла восьмимісячна дитина

У Вінниці від кору померла восьмимісячна дитина

Обласний дитячий інфекціоніст каже, що такої ситуації із захворюванням на кір в області ще не було

У Вінниці в дитячій обласній інфекційній лікарні учора, 14 січня від кору померла восьмимісячна дитина.

Про це повідомляє видання «20 хвилин».

Обласний дитячий інфекціоніст Ірина Незгода каже, що такої ситуації із захворюванням на кір в області ще не було.

За словами Незгоди, в 2018 році в області було 3338 випадків кору, з них 2181 дітей. А лише за два тижні січня 2019 року зареєстровано 524 випадки кору, із них 288 – у дітей. Із всіх хворих на кір 70% не щеплені взагалі. Згідно з національним календарем щеплень, від кору перша вакцинація проводиться коли дитині виповнюється 12 місяців, а потім ревакцинація в 6 років. За словами лікаря, щоб не було спалахів інфекції, має бути щеплено 97-98% населення.

«А в нас останнім часом було щепенно лише 30-40% населення, тому маємо таку проблему. За 35 років такого кору ми не бачили. В нас зараз епідемія, яка пішла з Європейських країн, на західну Україну, а потім як це зазвичай відбувається прийшла до нас. Ця хвороба має циклічність, і враховуючи, що останні кілька (3-4) років не було в достатній кількості вакцин, або вакцини викликали сумніви в батьків (тож дітей вони не вакцинували), загальний імунітет населення впав на катастрофічно низький рівень. Діти, які зараз виросли, стали підлітками, не мають імунітету», - каже Незгода.

За словами інфекціоніста, основними ускладненнями кору зараз є пневмонія, гепатит та енцефаліт.

«Зокрема зараз в дитячій обласній інфекційній лікарні лежить дівчинка з Липовецького району, яка має як ускладнення кору енцефаліт. Це перший такий випадок. Дитина дуже «важка», з двобічною пневмонією і ураженням мозку», - каже лікар.

За словами Ірини Незгоди, людина, яка перехворіла на кір має пожиттєвий імунітет. Підлітки, яким провели вакцинацію в шість років, більш-менш убезпечені від хвороби. Людям старшого віку, які на кір не хворіли, слід вакцинуватися, стверджує інфекціоніст.

Нагадаємо, у Вінницькій військовій частині з номером 3008 зафіксували спалах кору. За офіційними даними, хворих понад 20, вони в стаціонарах інфекційних лікарень.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: