Румунський парламент нарешті призначив уряд

Румунський парламент нарешті призначив уряд
Колишній міністр оборони Ніколає Чука став прем’єр-міністром Румунії
фото з відкритих джерел

25 листопада румунський уряд підтримав призначення Ніколає Чука на посаду голови уряду та його Кабінету міністрів

Парламент Румунії підтримав кандидатуру колишнього міністра оборони Ніколає Чука на пост прем’єр-міністра після подання його кандидатури президентом Клаусом Йоханнісом та узгодження з новоствореною коаліцією, передає кореспондент «Главкому».

У четвер, 25 листопада, румунський уряд підтримав призначення Ніколає Чука на посаду голови уряду та його Кабінету міністрів.

Кандидатуру раніше погодила новоутворена коаліція, в яку увійшли пропрезидентська Націонал-ліберальна партія (PNL), Соціал-демократична партія (PSD) та Демократичний союз угорців Румунії (UDMR) разом із депутатами від національних меншин, яких у румунському парламенті – 18. За новий уряд проголосували 318 депутатів, проти – 126.

Разом з тим, колишні партнери по парламентській більшості пропрезидентської PNL – «Союз порятунку Румунії» (USR PLUS) вже оголосили про те, що переходять в опозицію.

Як повідомляв «Главком», президент Румунії після двомісячної кризи, врешті після консультацій з представниками фракцій подав кандидатуру Ніколає Чуки. При цьому, румунські депутати вже одного разу провалили голосування за кандидатуру Дачіана Чолоша, що підштовхнуло країну до ризику дострокових виборів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: