Вчені розповіли, які продукти допомагають відновити печінку після спиртного
За результатами експерименту виявилося, що на обмін жирів в печінці позитивно впливають Lactobacillus rhamnosus – лактобактерії, джерелом яких є кисломолочні продукти
Лактобактерії з натуральних кисломолочних продуктів допомагають відновити печінку. Про це розповіли дослідники з Цзіліньского сільськогосподарського університету, пише Journal of Medicinal Food.
Китайські вчені проводили дослідження на гризунах.
За результатами експерименту виявилося, що на обмін жирів в печінці позитивно впливають Lactobacillus rhamnosus – лактобактерії, джерелом яких є кисломолочні продукти: йогурти, кефір, ряжанка, кисле молоко, сир та сметана. У мишей, які отримували добавки з лактобактеріями, було зафіксовано зменшення накопичення жиру в печінці.
Вчені зазначили, що продукти, котрі містять лактобактерії можуть перешкоджати запальним процесам в печінці. До того ж вони роблять бар’єрну функцію кишківника більш потужною, у зв’язку з чим поліпшується і стан слизової шлунка.
Нагадаємо, що головним ворогом захисної системи організму зазвичай є спосіб життя людини. Німецькі вчені пояснили, від яких звичок потрібно відмовитися, щоб залишатися здоровим: Вчені розповіли, які звички «вбивають» імунітет.
Коментарі — 0