Белла Хадід подає до суду на Adidas через скасування рекламної кампанії

Adidas видалив кампейн архівних кросівок із Беллою Хадід
фото:meduza.io

Adidas видалив фото відомої моделі з реклами кросівок SL72 після критики з боку Ізраїлю

Американська модель палестинського походження Белла Хадід подає до суду на компанію Adidas за скасування рекламної кампанії ретро-кросівок SL 72 з її участю. Нова модель взуття була натхненна дизайном кросівок, вперше представлених Adidas на Олімпійських іграх 1972 року в Мюнхені, де палестинські терористи вбили 11 членів ізраїльської делегації. Про це інформує TMZ.

Рекламна кампанія з Беллою Хадід розпочалася в середині липня, викликавши хвилю критики в соціальних мережах через зв'язок з трагічними подіями 1972 року. 

Adidas вибачився за рекламну кампанію, визнавши її ненавмисний зв'язок з трагічними подіями на Олімпіаді 1972 року, та видалив усі матеріали з Беллою Хадід.

«Ми розуміємо, що компанію пов'язали з трагічними історичними подіями, хоча ми не мали цього на увазі», –  йдеться в офіційній заяві компанії. Усі зображення Белли Хадід у SL Super Light 72 з офіційних ресурсів Adidas зникли.

Однак, це рішення не задовольнило всіх – деякі користувачі соцмереж закликали до бойкоту компанії, а сама модель, за даними TMZ, має намір подати до суду на Adidas. Хадід висловила своє розчарування тим, що компанія взагалі розпочала кампанію, яка може асоціюватися з терактом та насильством, що суперечить її переконанням. Попри призупинення кампанії, контракт між Adidas та моделлю, за інформацією TMZ, залишається чинним.

Однак, таке рішення викликало невдоволення з іншого боку - деякі користувачі соцмереж закликали до бойкоту Adidas. Белла Хадід, своєю чергою, найняла юристів для подання позову проти компанії, стверджуючи, що вона «розчарована» тим, що Adidas взагалі розпочав кампанію, яка може асоціюватися з терактом та насильством, що «суперечить її власним поглядам». 
 
 Нагадаємо, що у німецькому футбольному союзі заявили, що в збірній не використовуватимуть номер 44 через схожість шрифту із символом СС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: