Іво Бобул радісно обійняв Ірину Фаріон. Що сталося?

Сьогодні, 29 травня, Львівський апеляційний суд постановив поновити Ірину Фаріон на посаді професорки
колаж glavcom.ua

Мережа активно реагує на рішення апеляційного суду, що поновив Ірину Фаріон на посаді професорки Львівської політехніки

Народний артист України Іво Бобул привітав Ірину Фаріон з поновленням на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки і віртуально обійняв її. Про це стало відомо із соцмережі. 

Так, заслужений артист України, один із лідерів дуету «Світязь» Анатолій Говорадло, відреагував на поновлення Фаріон на посаді дописом у мережі. Він написав: «Вітаю пані Фаріон на посаді професора Львівської політехніки!».

У коментарях до його допису співак Іво Бобул долучився до привітань і написав наступні слова: «Вітаю вас пані Фаріон. Обіймаю». 

Іво Бобул привітав Ірину Фаріон з поновленням на посаді
Іво Бобул привітав Ірину Фаріон з поновленням на посаді
фото скріншот із соцмережі

Ірина Фаріон поки що не відреагувала на привітання від Іво Бобула. 

З поновленням на посаді Ірину Фаріон також привітав український композитор, автор понад тисячі музичних творів, популярних пісень, народний артист України Остап Гавриш. «Це що, в Україні не можна бути націоналістом і патріотом своєї рідної землі???!!! Всі народи, які живуть на Богом даній їм землі, люблять і славлять свою мову, культуру, традиції і звичаї!!! Так має бути і у нас в Україні!!!», – підтримав Ірину Фаріон народний артист України Остап Гавриш.

Остап Гавриш відреагував на рішення апеляційного суду, що поновив Ірину Фаріон на посаді професорки Львівської політехніки
і
Остап Гавриш відреагував на рішення апеляційного суду, що поновив Ірину Фаріон на посаді професорки Львівської політехніки і
фото скріншот із соцмереж

Привітав Ірину Фаріон з поновленням на посаді і український письменник Мирослав Дочинець. «Ірина Фаріон – знову викладач Львівської політехніки. А Вчителем нації вона й не переставала бути», – написав Дочинець  на власній сторінці у Facebook.

Мирослав Дочинець назвав Ірину Фаріон «Вчителем нації»
Мирослав Дочинець назвав Ірину Фаріон «Вчителем нації»
фото скріншот допису Мирослава Дочинця

Нагадаємо, сьогодні, 29 травня, Львівський апеляційний суд постановив поновити Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Львівської політехніки, а також стягнути на користь науковиці середній заробіток за період вимушеного прогулу – 123 тис. 927 грн. Засідання суду відбулося сьогодні, 29 травня, повідомляє «Суспільне».

Раніше «Главком» з посиланням на дані судового реєстру писав, що Фаріон програла суд із поновлення на посаді професора кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка». Суд вважає категорично неприйнятними у демократичній країні прояви нетерпимості до певної групи чи категорії населення (у цьому випадку – військовослужбовців), за будь-якою ознакою, зокрема віком, статтю, національністю чи мовою спілкування.

Як повідомляв «Главком», після звільнення Ірини Фаріон з львівського вишу Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та вже призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій відомої мовознавиці. Згодом Фаріон відреагувала на сенсаційне рішення суду щодо її звільнення. 

Читайте також: Фаріон vs військові. Кому вигідний цей скандал 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: