Андрій Шевченко: Збірній України потрібно краще проявляти свій характер

Андрій Шевченко: Збірній України потрібно краще проявляти свій характер

На його думку, команда недостатньо добре грала проти сильних суперників

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко розповів про висновки, які були зроблені після невдалого виступу «синьо-жовтих» у відборі на Чемпіонат світу 2018 року.

В інтерв'ю «Великому футболу» він заявив, що було достатньо футболістів, які приїжджали у збірну, не отримуючи ігрової практики у своїх клубах, інформує Террикон.

«Ми їх запрошували, тому що інших можливостей не було. Немає іншої кваліфікованої заміни. Коли гравці приїжджали у різному стані, а у нас були спарені матчі, то фізичні якості дозволяли їм зіграти тільки одну гру», - сказав він.

«Важко очікувати від цих виконавців такого ж ККД у другому поєдинку. Через це у нас і виникали проблеми, коли проводилися спарені матчі. У других зустрічах ми виглядали дещо гірше», - додав Шевченко.

На його думку, збірна України недостатньо добре та впевнено грала проти сильних суперників.

«Хотів би бачити команду більш компактною, злою й агресивною. Ми програли в епізодах. Повинні були обігравати Ісландію у Києві, але не реалізували пенальті, а у Рейк'явіку провалили другий тайм. У Хорватії провалили першу половину, діяли досить впевнено, а після перерви не реалізували свої моменти. У Києві перший тайм зіграли добре, а потім провалилися», - зауважив він.

«Пов'язую це з характером – ми програли в індивідуальних моментах. Повинні допрацьовувати у грі з більш сильними суперниками, витягувати із себе більше, ніж показуємо зараз», - пояснив фахівець.

За словами Шевченка, команді потрібно краще проявляти свій характер, футболісти повинні виривати ті матчі, у яких дуже важко.

«У деяких зустрічах був дисбаланс у розумінні ігрової ситуації, коли потрібно стати разом, перегрупуватися, витримати момент і далі розвивати гру. Ці моменти впускали, не проявили характер до кінця. Звичайно, багато чого чекаємо від наших лідерів, будемо висувати відповідні вимоги. Якщо вони стають лідерами, то повинні вести за собою команду», - підсумував тренер.

Нагадаємо, Шевченко казав, що бачить прогрес і хоче залишитися працювати зі збірною.

Як відомо, збірна України програла Хорватії у вирішальному поєдинку відбору ЧС-2018 і не поїде у Росію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: