Андрій Шевченко: Я бачу прогрес і хочу залишитися працювати зі збірною

Андрій Шевченко: Я бачу прогрес і хочу залишитися працювати зі збірною
Андрій Шевченко

Головний тренер національної команди України підбив підсумки відбірної кампанії на ЧС-2018

Після фінішу кваліфікаційного циклу Чемпіонату світу 2018 року, тренерський штаб національної команди України з футболу провів аналіз даних та обробку статистики виступів команди.

У понеділок, 23 жовтня, головний тренер збірної Андрій Шевченко провів відкриту прес-конференцію для преси, на якій розповів, до яких висновків дійшов.

Фахівець виступив зі звітом про виконану роботу та виклав свою стратегію розвитку команди.

Як відомо, збірна України програла Хорватії у вирішальному поєдинку відбору ЧС-2018 і не поїде у Росію.

Про кадрові проблеми й інші труднощі

«З якими складнощами ми зіткнулися? Психологічний стан гравців. Нашим головним завданням було об'єднати футболістів. Дуже вдячний журналістам і вболівальникам за допомогу. Ми відкрили команду для ЗМІ та фанатів. Думаю, своєї мети ми досягли. Зараз у колективі немає поділу на клуби. «Шахтар», «Динамо», «Зоря»... Команда була об'єднана однією метою», - почав він.

«В одну групу потрапили чотири команди, які брали участь у чемпіонаті Європи-2016. Усі ці чотири команди претендували на перше чи друге місце. У нас по ходу відбірного циклу було дуже багато кадрових проблем. За цей час через збірну пройшло багато молодих футболістів, давали можливість проявити себе. З багатьма з них ми познайомилися, і багато хто отримав місце в основному складі», - сказав Шевченко.

За його словами, кадрові проблеми були на флангах оборони й у нападі.

«Кожну гру ми стикалися з цими питаннями, тому що хтось із гравців не отримував ігрової практики, хтось травмувався. Навіть викликали Караваєва через брак захисників. У збірній немає певної рівної конкуренції на деяких позиціях. Є певний кістяк у команді, є лінії, де ми укомплектовані дуже добре, а є лінії, де просто немає кваліфікованих гравців», - додав тренер.

Про відповідальність за невихід на ЧС-2018

«Беру повну відповідальність за невихід на Чемпіонат світу-2018 на себе. Команда не досягла результату, але ми боролися до кінця, і навіть в останній грі у нас був шанс. Уже після циклу ми зібралися з помічниками та проаналізували тенденції українського клубного футболу. Ми визначилися зі стратегією та структурою гри команди. У мене є дані, які говорять про те, що Україна займає друге місце після Хорватії за всіма статистичними показниками. Ми займаємо перше місце за створеними моментами й ударам, але практично останнє місце – за реалізацією. Як команда ми рухаємося у правильному напрямку. Я бачу прогрес. І це вселяє в мене впевненість. Я бачу колектив, який готовий вирішувати завдання. Я знаю, що ми можемо створити хорошу команду», - зауважив наставник.

Про можливість і надалі працювати тренером збірної України

«Хочу залишитися працювати з національною командою. Я бачу прогрес, я вірю в українських футболістів. Далі рішення за Федерацією футболу та за виконкомом, де повинні вирішити – продовжать контракт зі мною чи ні. Я – системна людина, і підходжу до всього системно. Якщо брати мою роботу, то хотілося б отримати більше часу. Це єдине, що нам заважає. Хотілося би більше працювати з командою, адже ті помилки, які ми допустили, можна було б виправити, якби у нас було більше часу», - пояснив Шевченко.

2323

Про можливий спаринг зі збірною Аргентини та товариську гру зі Словаччиною

«Я чув, що переговори зі збірною Аргентини ведуться, але мені ще ніхто нічого не говорив. Звичайно, було б класно, якби такий матч відбувся. Хто ж відмовиться від такого суперника у товариському матчі? По матчу Україна - Словаччина офіційної інформації ще немає, але, швидше за все, будемо грати у Львові», - сказав тренер.

Про молодіжну збірну

«У листопаді молодіжну збірну чекають відповідальні офіційні матчі з Англією (вдома, 10 листопада) та Шотландією (на виїзді, 14 листопада). Моя позиція така – наставник молодіжної команди Олександр Головко може розраховувати на будь-якого футболіста з національної збірної. Всіх, хто буде йому потрібен і доступний, він отримає без проблем. Товариський матч зі Словаччиною не завадить молодіжній команді», - резюмував коуч національної збірної України.

Про Коваленка та Зінченка

«Я бачу у Коваленкові майбутнє. Хлопець має відмінні здібності, але зараз у нього період, коли йому потрібно буде перебудуватися. Ми всіляко повинні його у моральному плані підтримувати, тому що ми не можемо відмовлятися від наших футболістів. Для нього це теж повинно стати хорошим уроком, адже він повинен перебудовувати свою гру, і показувати той футбол, який від нього вимагають і в клубі, і в збірній. У нього дуже хороші перспективи, але йому треба ще працювати», - пояснив Шевченко.

«Чому я викликаю Зінченка? Процитую фразу Гвардіоли, яку той сказав англійській пресі: «Зінченко – молодий і перспективний футболіст, який отримає свій шанс». Цей хлопець залишився у «Манчестер Сіті», який лідирує у чемпіонаті Англії, там працює фахівець, можливо, найкращий у світі на поточний момент, який дає йому таку високу оцінку. Тренерський штаб «Манчестер Сіті» бачить у Зінченку перспективу та майбутнє, так само як це бачу і я», - підсумував він.

За матеріалами Tribuna.com і «Команда №1»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: