Бринзак вважає, що війну на Донбасі спровокували неназвані «політики»

Бринзак вважає, що війну на Донбасі спровокували неназвані «політики»
Під чию музику грає пан Бринзак?

Очільник українського біатлону не приховує теплих почуттів до окупантів

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак у інтерв’ю газпромівському каналу «Матч-ТВ» не лише хизувався бюджетами, що держава виділяє на український біатлон, але не втримався й зачитав мантру про «спорт поза політикою».

Чиновника спочатку приспали спортивними питаннями, а потім, коли Бринзак трохи розм’як та розговорився, запитали про політику.

Формулювання «події на сході країни» у питанні про фінансуванні Бринзак проігнорував, чим мимохідь визнав, що то суто українська тема й працедавці інтерв’юєра тут ні до чого.

Далі ж було контрольне питання: «До росіян ви завжди непогано ставились. Чи не дорікають за це на батьківщині?».

Тут вже Володимир Бринзак не стримував себе:

«Звичайно. Але поступово виникає розуміння: люди ні при чому, політики завели їх в цю ситуацію. Треба спілкуватися на рівні спорту, культури, не можна перетворюватися в лютих ворогів у звичайному житті. Німці колись були фашистами і ворогами, а зараз усі з задоволенням їдуть до Німеччини, тому що нам до них, як до небес. Обіймаються, дружать. У нас люди - і там люди. Це головніше політики. І краще б кожному своєю справою займатися».

При цьому пан Бринзак припустився непоправною логічної помилки. І справа не в тому, що німці ніколи не були фашистами (насправді - нацистами), а в тому, що їх спочатку розбили, перемогли та змусили відмовитись від людоневасницької ідеології, вони спокутували вину та визнали свої злочини - потім вже було те, про що говорить чиновник.

З Росією та росіянами поки що того не сталося - вони не визнають своїх злочинів, а це, нагадаємо - окупація українських земель - Криму та частини Донбасу, вбивство більше десяти тисяч громадян України, збитий малазійський літак з 298 жертвами, розграблені українські заводи, мільйони біженців та стільки ж заручників, що нині перебувають на окупованих територіях.

Якщо ж він говорить про «політиків», то кого має на увазі? Чи це керівництво РФ? А, може, бо він казав у множині, також і українська влада? Та сама, що так гарно фінансувала український біатлон та його самого всі ці роки?

То з ким зібрався спілкуватись на рівні спорту та культури пан Бринзак?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: