Бринзак визнав, що український біатлон фінасується ліпше російського

Бринзак визнав, що український біатлон фінасується ліпше російського
Збірна України державі віддячує результатами

Президент Федерації біатлону України шокував окупантів бюджетами

Незмінний керманич українського біатлону Володимир Бринзак не погребував дати «Матч-ТВ» - інтерв’ю ЗМІ країни-окупанта - Росії.

У ході бесіди з’ясувалося, що український біатлон фінансується значно краще, ніж в росіян, які стереотипно вважаються великою біатлонною державою.

Бринзак повідомив, що річний бюджет українського біатлону становить близько двох мільйонів євро. Це гроші від держави.

«Якби затягли паски, ще й залишилося б. Але нам є на що витрачати: в цю суму входять витрати на молодь, юніорів, Кубок IBU і так далі, всього п'ять команд. Зарубіжні збори, патрони, лижі також купує федерація. А розвитком біатлону на місцях займаються вже регіони. Плюс спонсори, які за чотири роки внесли близько 800 тисяч доларів. Допомагали невеликими траншами, наші спонсори не сировинні монстри, як у вас», - не втратив нагоди чиновник позбиткуватися з росіян.

«А ми все бідними вас вважаємо. У СБР з урахуванням призових від IBU і спонсорських близько 1,8 мільйона євро на рік», - відповів здивований журналіст газпромівського каналу.

«У вас були ситі часи. Пам'ятаю чартери в Ванкувер і 750 тисяч доларів призових за олімпійське золото від Михайла Прохорова. У будь-якого спортсмена і тренера дах зірве», - нагадав забезпечений державою та не забутий спонсорами Бринзак.

Нині російський біатлон і спорт взагалі дійсно переживає складні часи - шалені гроші, про які згадує Бринзак, були нещадно розкрадені, розтринькані, а ті, що лишилися - були направлені не на підготовку спортсменів та інфраструктури, а на махінації з допінгом. Апогеєм стала зимова Олімпіада в Сочі 2014 - тоді збірна РФ на чолі лідером команди Євґенієм Устюговим жерли допінг просто у промислових масштабах. Коли це виявили - був гучний скандал і дискваліфікації, а репутація російського спорту була втоптана у багно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: