Через суддівське рішення українка Тарасова втратила медаль Європейських ігор

Через суддівське рішення українка Тарасова втратила медаль Європейських ігор
Галина Тарасова може лише іронічно посміхатися
ippon.org

Наша дзюдоїстка програла своїй колишній співвітчизниці

У Мінську (Білорусь) вичерпалася особиста програма ІІ Європейських ігор з дзюдо.

У заключний змагальний день третю нагороду збірній України могла принести 26-річна Галина Тарасова із Запоріжжя, яка виступає у ваговій категорії понад 78 кг.   

У стартовій сутичці Галина всього за хвилину перемогла на «іппон» литовку Санту Пакеніте, а в чвертьфіналі так само чисто поступилася призерці двох чемпіонатів світу і трьох Євро Ларисі Черіч із Боснії і Герцеґовини. Тим самим, Тарасова перейшла у втішний турнір, де за три хвилини впоралася з досвідченою француженкою Анн М’Байро. Перевага українки була великою: вона спершу здобула «ваза-арі», а потім й «іппон».

Ця перемога дозволила Галині поборотися за бронзу. Там нашій борчині протистояла екс-співвітчизниця Ірина Кіндзерська, яка в 2013 році приносила бронзу чемпіонату Європи Україні, а вже в 2017-му стала третьою на чемпіонаті світу під прапором Азербайджану.

У напруженій сутичці Тарасова була близькою до перемогли. Але... Уже на самому старті сутички Галина змогла провести кидок на «ваза-арі», півперемоги. Правда, в середині сновної чотирихвилинки Кіндзерська відігралася. Вона сплела ногу суперниці і повалила Галину на татамі. Ось лишень впала укранка на живіт і ця дія, здається, не заслуговувала оцінки «ваза-арі». Так чи інакше, ситуація вирівнялася, а в кінцівці зустрічі і на Golden score далася взнаки ліпша функціональна готовність Кіндзерської. Тарасовій просто забракло сил. Вона банально відбивалася, отримала три «шидо» за пасивність і справедливо сутичку програла. Правда, хто знає, як би поєдинок повернувся, не дай арбітри того «ваза-арі»?

Зауважимо, що лідером найважчої ваги в Україні є Єлизавета Каланіна, котра нещодавно в яскравому стилі перемогла на Grand Slam у Баку (Азербайджан) і здобула тим самим олімпійську ліцензію. На Європейські ігри Єлизавета не поїхала через пошкодження.

У попередніх два дні українські дзюдоїсти здобули дві золотих нагороди. Вони на рахунку Дарини Білодід і Георгія Зантараї.

Вичерпається програма змагань дзюдо на Європейських іграх завтра, 25 червня, сутичками у командній першості «стінка на стінку». Українці є одними із фаворитів цих змагань.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: