Екс-директора «Олімпійського» підозрюють у розкраданні коштів під час підготовки до Євро-2012

Екс-директора «Олімпійського» підозрюють у розкраданні коштів під час підготовки до Євро-2012
Юрій Луценко

Як повідомив Юрій Луценко, вже було проведено обшуки

Колишньому директору Державного підприємства «Олімпійський» оголошено про підозру у розкраданні коштів під час чемпіонату Європи 2012 року.

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook.

«В рамках провадження Київської прокуратури та СБУ про розкрадання коштів Євро-2012 проведено обшуки та оголошено про підозру екс-директору ДП «Олімпійський», генеральному директору фірми-підрядника і директору посередницької структури», - написав він.

За словами Луценко, сума збитків тільки за 2011 рік складає майже 30 мільйонів гривень.

«Сума збитків лише при закупівлі сидінь для стадіону – 27 млн грн 2011 року. Далі буде...» - додав Луценко.

Водночас, як інформує прес-служба прокуратури міста Києва, слідством встановлено, що під час виконання Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу, службовими особами ДП «НСК «Олімпійський» придбано за значно завищеною вартістю сидіння для трибун стадіону з подальшим виведенням коштів у готівку через суб’єкти господарювання з ознаками фіктивності.

На даний час слідчими прокуратури міста Києва спільно із співробітниками ГВ БКОЗ проведено обшуки у посадових осіб ДП «НСК «Олімпійський» і суб’єктів господарювання, задіяних у схемі розтрати грошових коштів.

«За результатами слідчих дій повідомлено про підозру у співучасті у вчиненні розтрати в особливо великих розмірах за ч. 5 ст. 191 КК України керівнику генерального підрядника – ТОВ «АК Інжинірінг» та керівнику субпідрядника – підприємства «Спецпостач» міжнародного благодійного фонду «Безпека країни», - йдеться у повідомленні.

«Окрім того, у порядку визначеному законом, підготовлено повідомлення про підозру колишньому керівнику ДП «НСК «Олімпійський» за ч. 5 ст. 191 КК України. На даний час місцезнаходження останнього встановлюється», - додається.

До суду внесені клопотання про застосування відносно підозрюваних запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 13 мільйонів гривень кожному.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: