Фінська фігуристка назвала школу видатної російської тренерки «ознакою нелюдської культури»

Фінська фігуристка назвала школу видатної російської тренерки «ознакою нелюдської культури»
Кііра Корпі не сприймає сучасних підходів до підготовки фігуристок
Фото - UA-Футбол

Кііра Корпі вважає, що фабрики на кшталт тієї, яка є у Етері Тутберідзе, є лихом сучасного спорту

Колишня фінська фігуристка Кііра Корпі поділилася думкою про роботу російського тренера Етері Тутберідзе, чиї учениці регулярно досягають успіхів на міжнародних змаганнях.

«Я не вважаю, що дитяча фабрика Етері Тутберідзе – найбільша проблема в фігурному катанні. Проблема в хворий культурі.

Фабрика Тутберідзе – ознака нелюдської культури, яку сповідує наш спорт. Вона не причина. Багато тренерів працюють так само, як вона, багато федерацій підтримують такий метод виховання спортсменів.

Від лікарів у Фінляндії, США, Швеції – а в Росії це,  впевнена, відбувається ще раніше – чула історії про те, що 12-річні спортсмени приходять до лікарень зі стресовими переломами та іншими проблемами, які просто не повинні виникати у людини в такому віці», - цитує Корпі Guardian.

Додамо, що Етері Тутберідзе в статусі тренерки підготувала олімпійську чемпіонку Юлію Липницьку (золото Сочі вона виграла 15-річною), дворазову чемпіонку світу Євгенію Медведєву, олімпійську чемпіонку і чемпіонку світу Аліну Заґітову, срібного призера чемпіонату світу Елізабет Турсинбаєву, чемпіонку Європи Альону Косторних, призерів чемпіонатів Європи Сєрґєя Воронова, Моріса Квітелашвілі, Анну Щербакову і Алєксандру Трусову.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: