Іспанський клуб став першим учасником фіналу Ліги Європи

Іспанський клуб став першим учасником фіналу Ліги Європи
Люк де Йонг святкує переможне взяття воріт
Twitter УЄФА

Гол Люка де Йонга за 12 хвилин до кінця приніс «Севільї» четверту путівку в фінал Ліги Європи

У Кельні відбулось перше протистояння півфінальної стадії Ліги Європи в якому іспанська «Севілья» змагалася із англійським «Манчестер Юнайтед».

«Червоні дияволи» почали матч розмашисто, відчайдушно кидаючись в єдиноборства і збиваючи суперника з пантелику своїм напором. І незабаром це принесло плоди. Після вивіреної передачі Антоні Марсьяля, Дієго Карлос порушив правила на Маркусі Решфорді в момент удару. Бруну Фернандеш впевнено реалізував покарання.

Потім англійці зволіли відійти назад, тоді як «Севілья», нарешті, по-справжньому намацала гру. І на 26-й хвилині рахунок зрівнявся. Оборона пропустила Сусо біля дальньої штанги, і той дочекався відмінної поперечної подачі від Серхіо Регілона. Давид де Хеа виручити команду не зміг. У відповідь підопічні Оле-Гуннара Сульшера знову активізувалися, але тепер атакували хитріше. Однак кіпер «Севільї» Яссін Буну був незрівнянний.

На 78-й хвилині Хесус Навас зробив ідеальну передачу, а забутий усіма Люк де Йонг спокійно переправив м'яч в сітку з близької відстані. «Юнайтед» кинувся до чужих воріт, але його зустріла стіна із захисників іспанців. У підсумку, «Севілья» у фіналі турніру – 2:1.

«Севілья» (Іспанія) – «Манчестер Юнайтед» (Англія) – 2:1

0:1 – Фернандеш (9 хвилина, пенальті), 1:1 – Сусо (26 хвилина), 2:1 – де Йонг (78 хвилина).

Примітно, що дана осічка поклала край тривалій серії «МЮ» - 15 матчів без поразок в плей-офф Ліги Європи.

Також додамо, «Севілья» в шостий раз зіграє в фіналі Кубка УЄФА/Ліги Європи (і в четвертий раз за останні сім сезонів). Жодна інша команда не грала у фіналі турніру більше чотирьох разів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: