Євробаскет-2021: Україна починає відбір з яскравої перемоги (відео)

Євробаскет-2021: Україна починає відбір з яскравої перемоги (відео)
Австрійський бар'єр подолано
ФБУ

Жертваю завзяття українців стала збірна Австрії

У четвер, 20 лютого, баскетбольна збірна України у Граці почала відбір до прийдешнього Чемпіонату Європи. Суперниками підопічних Айнарса Багатскіса була національна збірна Австрії.

Гості чемно поставились до господарів та на рівних грали з номінально слабшим суперником майже всю першу чверть. Лише на останній хвилині Герун та Бобров створили гандікап +5, який втримався до сирени на перерву. 22:17 - Україна повела у матчі.

У другій чверті українці «понесли» господарів - дуже швидко рахунок став 30:19 на користь гостей - Австрії довелося терміново зупинятіи гру та намагатися полагодити механізм, який почав розсипатись після дальніх Олександра Липового.

Але тайм-аут не допоміг - Україна грала з позиції сили, а данки Боброва зафіксували цей процес.

Далі австрійці згадали, що грають вдома та стали більш наполегливішими. Це миттєво відобразилося у рахунку й все Багатскісу довелося брати тайм-аут. Перевагу вдалося втримати й на перерву команди пішли за рахунку 44:39 на користь українців.

Після великої перерви Австрія просто на вийшла на гру - замість баскетболістів грали якісь інертні організми. Насправді то були ті самі хлопці, просто проти збірної України в них не було жодних аргументів. Третя чверть стала справжнім виносом - 20:9 - проміжний рахунок 64:48. Долю матчу було вирішено - це не НБА, у Європі таке не відігрується.

Євробаскет-2021

Група F

Австрія - Україна 73:88 (17:22, 22:22, 9:20, 25:24)

Австрія: Томас Шрайнер - 6, Богіч Вуйошевіч - 14, Давор Ламешіч - 2, Еніс Мураті - 2, Томас Клепейш - 13, Максиміліан Хофгартнер - 0, Флоріан Трмаль - 13, Бенедікт Гуттл - 0, Марвін Огунсіпе - 6, Брайс Дувьє - 9+4 підбирання, Морітц Ланеггер - 8, Карлос Новас-Матео - 0.

Україна: Максим Пустозвонов - 12, Денис Лукашов - 7+8 передач, Павло Крутоус - 7, Олександр Липовий - 16+6 підбирань, В’ячеслав Бобров - 11, В’ячеслав Петров - 2, Артем Пустовий - 7+7 підбирань, Богдан Близнюк - 11+7 підбирань, Віталій Зотов - 2+4 передачі, Володимир - Герун13.

У другому матчі групи чільні чемпіони субконтиненту - словенці - мінімально й доволі несподівано поступилися команді Угорщини 75:77. З останніми свій наступний матч зіграє збірна України - він відбудеться 23 лютого у Запоріжжі.

Ну а поки за рахунок кращої різниці саме команда Айнарса Багатскіса очолила свій квартет і в другому турі відбору гратиме за перше місце з угорцями.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: