Міністр Гутцайт сказав, чи вріжуть спортсменам зарплату на час карантину

Міністр Гутцайт сказав, чи вріжуть спортсменам зарплату на час карантину
Ірина Дерюгіна і решта спортивної спільноти можуть не турбуватися - Вадим Гутцайт бідувати не дасть
Микола Моторний

За словами міністра, кошти, які в спорту відбирають на час пандемії, повернуть після стабілізації ситуації

Міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт запевнив, що не дивлячись на вимушену, пов’язану з карантином паузу у виступах і учбово-тренувальному процесі, штатним членам збірних команд України з усіх видів спорту збережуть заробітну плату в повному об’ємі. Незалежно від того, скільки триватиме вимушений простій.

«Урізати ніхто нічого не буде. Нам треба підтримати спортсменів і тренерів, щоб вони могли тренуватися, не кидати спорт і в цій важкій ситуації вижити», - сказав міністр в інтерв’ю «Главкому».

Також пан Гутцайт прокоментував ситуацію зі скороченням видатків на спорт на 55 відсотків у державному бюджеті в зв’язку з пандемією коронавірусу.

«Мав розмову з прем’єром Денисом Шмигалем. У нас є порозуміння. У цей час змоги займатися спортом немає, але ми говоримо з Денисом Анатолійовичем про те, щоб залишити гроші на розвиток, безпосередньо на підготовку українського спорту. Наразі у нас є розуміння, що ті гроші, які спрямовувалися на підготовку до Олімпіади, будуть спрямовані в створений нещодавно стабілізаційний фонд, а після того, як проблема з пандемією зникне, кошти нам повернуть. Відповідне рішення вже було прийняте. Але кілька днів тому в нас відбулася нова зустріч, за підсумками якої домовилися, що гроші, за якими я надав розрахунки, з червня, якщо до того часу карантин закінчиться, будуть виділені. Олімпійці і паралімпійці повинні вести підготовку вже й зараз. До Ігор залишився лише рік», - сказав Вадим Гутцайт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: