На чемпіонаті світу з біатлону мало не застрелили людину

На чемпіонаті світу з біатлону мало не застрелили людину
Надзвичайна ситуація на пагорбах Південного Тіролю
НРК

У вівторок, 18 лютого, на біатлонному Мундіалі в Антерсельві лише дивом вдалося уникнути прикрого інциденту з летальними наслідками

Прямо посеред жіночої індивідуальної гонки на пагорбі за стрільбищем з’явився невідомий, повідомляє NRK.

У цей момент на стрільбищі перебувало декілька біатлоністок. Попри вигуки норвезьких тренерів, які побачили людину першими, чолов’яга далі продовжував свій рух вгору.

Коли тренери збірної Норвегії догукались ло чолов'яги -  з'ясувалося, що це і є охоронець, який мусить не пускати сторнніх за лінію вогню. Сек'юріті помилився з часом пристрілки і пройшов в заборонену зону, коли на рубежі з'явилися біатлоністки. Тому, може важати, що народився у сорочці.

“Є правила безпеки на рубежі, які стверджують, що там нікого не повинно бути. Це дуже небезпечна зона. А ви можете уявити, яке це буде для стрільця? Це буде жахливо. Коли хтось проходить за мішенями, це починає турбувати спортсменів, тому що вони думають про безпеку",  - прокоментувив ситуацію тренер збірної Норвегії Зігфрід Мазе.

Норвезька біатлоністка Інгрід Тандревольд у цей час якраз була на рубежі та готувалась до стрільби: "Я саме збиралася стріляти, коли це відбулося. Звісно, таке буває дуже рідко, щоб постріл пройшов так далеко від мішені, але це те, чого не повинно трапитися. На табличці абсолютно ясно написано, що там перебувати не можна”.

Нагадаємо, у біатлоні використовуються патрони 22 калібру, це куля, яка може вбити людину.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: