На Донеччині у бою за Бахмут загинув відомий альпініст Орест Кінаш

На Донеччині у бою за Бахмут загинув відомий альпініст Орест Кінаш
фото: Facebook

Орест Кінаш був офіцером 53-ї окремої механізованого батальону

На Донеччині у бою за Бахмут загинув український громадський діяч, інструктор з альпінізму та гірського туризму Орест Кінаш, який був офіцером 53 окремої механізованого батальону ЗСУ. Про загибель Кінаша повідомив у Facebook туристично-інформаційний центр.

«На жаль сьогодні Ореста не стало. І це велика втрата для всієї української мандрівницької спільноти. Орест був гідною людиною. Він гідний того, щоб колись, на території звільненого від росіян Кавказу один з цих піків, названих на честь тиранів перейменувати на Пік Кінаша», – йдеться у повідомленні.

З 2013 року Орест Кінаш професійно зайнявся альпінізмом, став інструктором у цій сфері, готував та водив людей на гори Кавказу, Киргизстану та Карпат.

На Донеччині у бою за Бахмут загинув відомий альпініст Орест Кінаш фото 1

Відомо, що до початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Кінаш документував воєнні злочини росіян на Донбасі, а з початком великої війни приєднався до лав ЗСУ.

Два тижні тому отримав осколкове поранення, однак відмовився від госпіталізації та взяв лише десять днів відпустки. Потім одразу ж повернувся на передову, де загинув перший же день.

Раніше повідомлялося, що на фронті загинув актор Антон Прасоленко.

Читайте також: У бою загинув чемпіон світу з кікбоксингу Віталій Мерінов

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: