Один із найобдарованіших воротарів України останнього десятиліття розпочав музичну кар'єру

Один із найобдарованіших воротарів України останнього десятиліття розпочав музичну кар'єру
Воротаря Юрія Мартищука вже немає. Але з'явився dj Hutsul
офіційний сайт dj Hutsul

Юрієві Мартищуку зараз 33 і теоретично він би ще міг грати в футбол

33-річний Юрій Мартищук вирішив проміняти футбол на сольну музичну кар'єру. Точніше, на професійному рівні Юрій не грає з далекого 2015 року, тобто з часу, коли краху зазнав одеський «Чорноморець».

«У мене виник варіант із «Волинню», але там вже були три голкіпери – Шуст, Неділько і Кичак, - говорить Мартищук про спроби залишитися у футболі. - Ще Ужгород – я вже чіплявся за будь-який варіант, лише б грати. Пройшов із ними збори, але клубу заборонили заявляти новачків. У першу лігу Норвегії їхати не захотів. Першу лігу України ігнорував принципово. Час минав, і я усвідомив, що немає сенсу продовжувати пошуки. Спокійно і тихо відійшов від футболу».

Після того Юрій почав шукати варіанти нефутбольного заробітку.

«Спочатку спробував себе у ресторанному бізнесі, - каже. - Два роки керував баром в Аркадії. Доходило до того, що навіть виконував обов’язки бармена. Стояв уночі і розливав пиво. Така діяльність не припала мені до душі.

Зараз же зробив перші кроки у музиці. Чому так? У футболі я звик отримувати задоволення від того, що роблю. Музикою зайнявся недарма. З дитинства дуже любив слухати треки DJ Tiesto та Девіда Ґетта. Коли завершив кар’єру, першим ділом поїхав на музичні фестивалі, побачив найкрутіших ді-джеїв світу – Мартіна Герікса, Дона Діабло. В один прекрасний день мене занесло на Atlas Weekend, після якого чітко зрозумів, що хочу займатися музикою. Тож повернувся в Одесу і одразу записався у школу ді-джеїв. Пройшов увесь навчальний курс, придбав діджейський пульт, обладнав домашню студію. Тепер маю нагоду займатися цим професіонально. Це – дороге задоволення. Але у власні знання потрібно інвестувати. Паралельно подався на курси фортепіано. Я гратиму вишукану електроніку (усміхається).

А щоб робити це, треба максимально освоїти найрізноманітніші музичні знання. Вивчаю нотну грамоту – коли вперше взяв до рук, то знав тільки, як скрипковий ключ виглядає. Зараз перебуваю десь на рівні першого класу. Якщо для того, щоб стати футболістом-професіоналом, займався 10 років, то музику освоюю тільки перший рік. Коли до кінця 2019-го мені вдасться випустити реліз свого треку – буду дуже щасливий. А ще працюю над своїм радіо. Запускатиму його на персональному офіційному сайті, який уже готовий. Це буде танцювальна музика – хауз, ф’юче-хауз, біг рум хауз».

Матищук підібрав собі псевдо dj Hutsul.

«Коли почав підбирати собі ім’я, виявилося, що це не так вже й просто? - розповідає Юрій про свої пошуки. - Не хотілося нікого повторювати. «Гуцулом» ще ніхто не називався. Я тільки замінив літери на латинські, розробив свій логотип. Чому «Гуцул»? Я ж із Коломиї, серця Гуцульщини. Пригадую, коли приїхав у «Карпати», з трибун вигукували «Гуцул! Гуцул!» Чому б не продовжити життя цього прізвиська?»

Юрій каже, що збирається вплітати у свої треки гуцульські етномотиви.

«Є така ідея. Щоб цимбали, трембіта. Це було б круто. У цьому напрямку ONUKA працює. А Руслані звук трембіти приніс перемогу на Євробаченні».

Впродовж кар'єри футболіста Мартищук виступав за івано-франківський «Спартак», львівські «Карпати», луганську «Зорю» і одеський «Чорноморець». Також його послугами цікавилися московський «Спартак» з РФ і донецький «Шахтар».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: