Офіційно: Федерація футболу позбавила один з клубів професійного статусу за участь у договірних матчах

Офіційно: Федерація футболу позбавила один з клубів професійного статусу за участь у договірних матчах
Бородань Тарас Дурай залишатиметься без футболу три роки
Фото - Спорт Тернопільщини

Баталії навколо ФК «Суми» тривали два роки

12 березня 2020 року Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу завершив додатковий розгляд справи «Про заяву Комітету з етики та чесної гри УАФ стосовно можливих порушень Кодексу етики та чесної гри ФК «Суми».

За результатами розгляду ФК «Суми» позбавлено статусу професіонального клубу та заборонено брати участь у змаганнях ПФЛ наступного сезону.

Також даним рішенням президентові клубу Ростиславу Козару та футболістам Єгору Луговому та Олегу Давидову заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом (адміністративну, спортивну та ін.), довічно.

Тренерам Олександрові Мартюку та Олександрові Севідову заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом (адміністративну, спортивну та ін.), строком на п’ять років та на п’ять років умовно із встановленням випробувального строку два роки, облік якого починається після відбуття основної санкції.

Тренерові Сергієві Золотницькому заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом (адміністративну, спортивну та ін.), строком на три роки та на два роки умовно із встановленням випробувального строку два роки, облік якого починається після відбуття основної санкції.

Футболістам Тарасові Дураю та Сергієві Гаращенкову заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом (адміністративну, спортивну та ін.), строком на три роки.

Футболістам Артемові Штаньку та Дмитрові Богачову заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом (адміністративну, спортивну та ін.), строком на один рік.

Футболістові Миколі Вечурку заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом (адміністративну, спортивну та ін.), строком на шість місяців (які він фактично відбув) та на шість місяців умовно із встановленням випробувального строку два роки, облік якого починається після відбуття основної санкції.

Футболістам Давидові Кохії, Артемові Козлову, Іраклію Циколії, Владиславові Шараю, Ярославові Рафальському заборонено здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом (адміністративну, спортивну та ін.), строком на один рік умовно із встановленням їм випробувального строку два роки.

Зазначається, що у відповідності до ст.ст. 78, 80, 83 Дисциплінарних правил УАФ дане рішення може бути оскаржене до Апеляційного комітету УАФ не пізніше 10 (десяти) днів з моменту отримання тексту рішення з мотивувальною частиною.

Зауважимо, що клуб «Суми» й без того не існує з весни минулого року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: