Перша ракетка Росії думає над зміною громадянства

Перша ракетка Росії думає над зміною громадянства
Дар'я Касаткіна обурена дією санкцій
фото з відкритих джерел

Західні санкції сильно урізали можливості росіян виступати на спортивних змаганнях

Російська тенісистка Дар'я Касаткіна не виключила ймовірності того, що змінить громадянство через санкції щодо російського спорту.

«Ми самітники. Не знаю, що далі. Паспорт міняти? Подивимося», – сказала Касаткіна в інтерв'ю на YouTube-каналі журналіста Віктора Кравченка, коментуючи усунення росіян від участі у тенісних турнірах збірних.

«Які перспективи на найближчі десять років? Дуже нас відкине? Та вже відкинуло. Я думаю, що покоління, яким зараз по 16-17 – вони ще мають шанси, бо вони ще грають і мають шанс виїхати. А ось ті, хто молодший… не знаю. Кожен із Росії, хто вийде на високий рівень протягом найближчих п'яти років, це нереальні красені. Я думаю, що багато талановитих дітей, у батьків яких буде можливість, напевно, змінюватимуть громадянство. Якщо чесно, у нас вже обговорюються такі питання, тому що нас усувають від Вімблдону і ми не знаємо, що буде далі. А дітям можу сказати: якщо є така можливість, хлопців, міняйте (громадянство – ред.)», – зазначила тенісистка.

У рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) Касаткіна посідає 12 місце. Зараз вона є першою ракеткою Росії.

Наразі Касаткіна виграла чотири турніри WTA в одиночному розряді, один – у парному. У складі збірної Росії вона у 2021 році здобула Кубок Біллі Джин Кінг (змінив Кубок Федерації).

Нагадаємо, російських та білоруських п'ятиборців відсторонили від участі в міжнародних змаганнях.

Також Росія і Білорусь можуть втратити членство в Міжнародному паралімпійському комітеті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: