Керівника київського спорткомплексу «Авангард» віддали під суд

Керівника київського спорткомплексу «Авангард» віддали під суд
Обличчя української спортиної корупції
Прокуратура міста Києва

Гучна справа з розкраданням мільйонів, втечею та гучним затримання добігає логічної розв’язки

Прокуратура міста Києва направила до суду кримінальну справу, яка має всі шанси стати важливим прецедентом в українському спорті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музей чи спорткомплекс? Український хокей женуть з Бабиного Яру

Справа тяглася з 2010 року, коли директор занедбаного київського спорткоплексу «Авангард» (на Дорогожичах) через підставні фірми провів тендер на 15 млн гривень - це багато навіть при курсі 25 за долар, а тоді він, нагадаємо, становив 1 до 8.

Чималі бюджетні кошти були отримані начебто для на закупівлю обладнання для льодової арени, а також утворення та підтримання штучного льоду. Звісно нічого з того зроблено не було.

Все всіх влаштовувало до 2018, коли прокуратура міста Києва нарешті звернула увагу на злочин та почала розбиратися.

Гендиректор дитячо-юнацького учбово-спортивного центру профспілок міста Києва «Авангард» (його прізвище не називається через презумпцію невинуватості) сидіти на місці та чекати з моря погоди не став та втік до Чехії. Але й там йому не було спокою - восени 2019 його заарештували та з помпою екстрадували на батьківщину.

Переможна реляція прокурорів:

Нині обвинувальний акт відносно підозрюваного скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва для розгляду по суті. Крім того, прокуратурою заявлено позов до зазначеної особи про відшкодування 15 млн гривень завданих збитків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: