Попри захист МОК і Трампа: влада Ірану стратила чемпіона країни з боротьби

Попри захист МОК і Трампа: влада Ірану стратила чемпіона країни з боротьби
Афкарі ставав чемпіоном Ірану з греко-римської боротьби
Instagram президента UFC Дана Вайта

Іран входить до числа країн в яких виконують смертну кару

27-річного борця Навіда Афкарі стратили через рішення влади Ірану у справі про його участь у вбивстві агента безпеки.

Чемпіон Ірану з греко-римської боротьби Афкарі разом з братами брав участь в мітингу проти уряду, після чого їх заарештували і висунули серйозні звинувачення у створенні спецгруп для повалення режиму та вбивстві агента безпеки.

27-річний спортсмен отримав два смертних вироки і 74 удари батогом. Разом з ним були засуджені два його брати – Вахід і Хабіб. Перший отримав 54 років ув’язнення, другий – 27 років.

Афкарі звертався за допомогою до Всесвітнього агентства з прав людини. Він розповів, що свідчення давав під тортурами. Також президент США Дональд Трамп реагував на дану справу, заявивши, що Афкарі просто вийшов на мітинг проти влади країни у зв’язку з стрімким погіршенням ситуації та інфляції в економіці в країні, а також благав зберегти життя хлопцю.

Незважаючи на зусилля президента США Дональда Трампа, вирок був приведений у виконання.

Справа Афкарі вже викликала широкий резонанс в суспільстві.

«Дуже сумна новина – кара борця Навіда Афкарі в Ірані. МОК шокований сьогоднішньою заявою. Президент МОК Томас Бах на тижні особисто звертався до Верховного лідера і президента Ірану і просив пощади для Навіда Афкарі, поважаючи при цьому суверенітет Ісламської Республіки Іран», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що за даними журналістів, у зв'язку смертю Афкарі, всередині країни поновилися дискусії про скасування смертної кари.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: