«Потрібно мати залізні яйця»: призерка Олімпіади-2008 - про конфлікт із стипендіями

«Потрібно мати залізні яйця»: призерка Олімпіади-2008 - про конфлікт із стипендіями
Ірина Ліщинська підкреслює. що працю спортовців треба поважати
Фото із соцмереж

Ірина Ліщинська покритикувала спортивних функціонерів

Срібна призерка Олімпіади-2008 у Пекіні з бігу на 1500 метрів, легкоатлетка Ірина Ліщинська підтримала свою колегу Ольгу Ляхову, яка висловила невдоволення тим, що не знайшла свого прізвища в числі президентських стипендіантів.

Глава держави виділив річні преміальні призерам торішніх чемпіонатів світу і Європи в олімпійських видах, а призерку Євро-2019 з легкої атлетики Ляхову, яка виграла бронзу на дистанції 800 м, «забув». Причина - 800-метрівка в манежі начебто не вважається олімпійською, оскільки на стадіоні спортсменки долають відстань за два кола, а в залі - за чотири.

«800 м - стандартна дистанція, яка входить в програму Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи, - пише Ліщинська в себе у «Фейсбуку». - Чиста математика: 800 м як не біжи, 800 м вийде - хоч у манежі, де коло 200 м, хоч на стадіоні, де коло 400 м. Різниця тільки в кількості кіл, які пробігаєш.

Можна вмикати здоровий ґлузд, а можна писати відписки і відмовки. Здобути медаль на середніх дистанціях неймовірно важко, там жорстка конкуренція. Та й спортовців топ-рівня, які прославляють країну і завдяки яким піднімається прапор України, залишилися одиниці. У такій ситуації було б логічно заохотити і підтримати спортсменку, що довела медаллю своє досягнення. Не важливо, як ця стипендія (допомога, підтримка) називається, але легше списати все на якусь відписку, щоб викреслити людину. Зате у нас люблять «лівим» людям присвоювати заслужених працівників фізичної культури, заслужених тренерів і т.д.

На чемпіонатах Європи, на відміну від чемпіонатів світу, немає призового фонду і важливо на рівні держави підтримувати спортсменів за їх досягнення. Таким ставленням відразу знецінили досягнення спортсменки. Вона цілеспрямовано готувалася до цього чемпіонату Європи і реалізувала себе.

Як на мене, завжди потрібно знаходити способи, щоб підтримати спортсменів. Іноді у мене складається відчуття, що спортсмени самі по собі, а Федерація сама по собі і цілі різні. Випливеш - добре, ні - топися, ми руки не протягнемо. У таких ситуаціях і проявляється як керівник ФЛАУ (Ігор Гоцул - «Главком») не може взяти відповідальність на себе і відстояти спортсменку. Але для цього потрібно мати залізні яйця. А якщо їх немає, то буде, як із поганим танцюристом».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: