Президент МОК Томас Бах: Розглядаємо варіант із виключенням важкої атлетики з програми Олімпіади

Президент МОК Томас Бах: Розглядаємо варіант із виключенням важкої атлетики з програми Олімпіади
Система корупції, контрольована під час тривалого керівництва Федерацією важкої атлетики угорцем Тамашем Аяном, може мати для виду спорту руйнівні наслідки
Фото - Sputnik Азербайджан

Кричущі допінгові порушення можуть вартувати важкоатлетам надто дорого

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах на прес-конференції за підсумками виконкому МОК повідомив, що розчарований висновками комісії Річарда Макларена про корупцію і приховування допінгових порушень в Міжнародній федерації важкої атлетики (IWF) в той час, коли її очолював угорець Тамаш Аян.

«Ми глибоко стурбовані та шоковані цією доповіддю і масштабом відображених у ній порушень щодо антидопінгової політики та менеджменту. Ми залишаємо за собою право на далекосяжні заходи, зокрема мова йде про виключення важкої атлетики з програми Олімпійських ігор. Офіційні особи, причетні до розслідування, яке зараз триває, не братимуть участі в обговоренні підготовки до Ігор в Токіо.

Ми повністю підтримуємо нове керівництво IWF, яке реформує систему управління федерацією, а також докладає зусиль до того, щоб зробити антидопінгову систему повністю незалежною від федерації. Основні кроки вже зроблені», - наводить слова Баха Reuters.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: